Andreas Wismeijer als spreker boeken

De mens achter de professional

Over Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer is psycholoog. Hij is als docent verbonden aan Tilburg University en de Nyenrode Business Universiteit. In zijn presentaties legt hij op toegankelijke wijze en met humor de verschillende moderne theorieën over gedrag uit.

andreas wismeijer-als spreker boeken inhuren

Wat vonden anderen?

Recensie

Andreas is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Andreas Wismeijer: 

recensie

Niels Klijn

Vereniging Topfysiotherapie

Ver boven verwachting

“Wij waren erg te spreken over Andreas Wismeijer. Communicatie was duidelijk, alles was
goed geregeld. Helemaal top! Zeer aan te bevelen.”

Meer over Andreas Wismeijer als spreker

Waarom doe je zo? De persoonlijkheid achter… 

Ieder mens heeft een unieke persoonlijkheid, en deze persoonlijkheid beïnvloedt de manier waarop wij naar de wereld kijken. Niet alleen in de thuissituatie, maar ook op het werk. Kennis van de eigen persoonlijkheid is dan ook cruciaal om inzicht te krijgen in het eigen handelen en om te weten hoe je het gedrag van anderen kunt sturen. Want jezelf kennen ligt aan de basis van je functioneren en er is geen scheiding mogelijk tussen wie je bent als mens en wie je bent als professional. Dit is van groot belang voor de huidige professional, omdat de eigen professioneel kritische instelling en samenwerken met anderen in toenemende mate een vereiste is. Straks onmisbaar, nú beschikbaar!

Tijdens deze presentatie zal duidelijk gemaakt worden dat het meeste bewuste gedrag dat wij vertonen nog altijd veel onbewuste elementen bevat. Verschillende moderne theorieën over gedrag zullen op toegankelijke wijze en met humor worden uitgelegd en met behulp van aansprekende voorbeelden geduid. Het zal duidelijk worden hoezeer wij beïnvloed worden door bewuste en onbewuste prikkels en we leren ook hoe wij deze kunnen gebruiken om gedrag (dat van onszelf en van anderen) te veranderen. Ook op het gebied van leidinggeven laat Andreas Wismeijer zien, hoe we invloed kunnen hebben op onze omgeving. Het leidinggeven aan multiculturele teams heeft unieke uitdagingen en Andreas laat zien hoe je effectief leiding geeft door je te verdiepen in de verschillen en overeenkomsten tussen de diverse culturen.

Ben jij nieuwsgierig naar het waarom achter jouw handelen? Wil je begrijpen waarom je bij gebeurtenissen op het werk steeds in dezelfde reflex schiet of op een vergelijkbare manier reageert? De manier waarop we werken is helemaal niet zo rationeel als we denken. Bestaat de professional wel, of is het vooral de mens achter die rol die bepaalt hoe je reageert? Vanuit een gedegen wetenschappelijk onderbouwd persoonlijkheidsonderzoek krijg je inzicht in jouw eigen profiel. Dat profiel wordt bovendien vergeleken met de enorme hoeveelheid profielen die Andreas Wismeijer in zijn wetenschappelijke carrière al heeft verzameld. Hij laat je op onnavolgbare wijze zien wie je bent als mens, en hoe dit zich verhoudt tot je rol als professional.

Thema’s:

– Leidinggeven aan multiculturele teams
– Leiderschap en inclusiviteit
– De mens achter de professional
– De mens achter de ondernemer
– Brein in Balans: Hoe overleef ik mijn kantoordag?
– De psychologie van wat we (niet) vertellen
– Sociale Media en jij: het gevecht om je tijd

Toelichting: In de “Mens achter de professional” wordt ingespeeld op het profiel van de deelnemers.

 • geluk
 • hybride werken
 • leiderschap
 • Maatschappij
 • mindfulness
 • zorg

Thema’s

 • Leidinggeven aan multiculturele teams
 • Leiderschap en inclusiviteit
 • De mens achter de professional
 • De mens achter de ondernemer
 • Brein in Balans: Hoe overleef ik mijn kantoordag?
 • De psychologie van wat we (niet) vertellen
 • Sociale Media en jij: het gevecht om je tijd

Wat vinden onze klanten van ons?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons