Ap Dijksterhuis als spreker boeken

Op naar geluk

Over Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is een van de meest invloedrijke psycholoog in Nederland. Hij is Hoogleraar Psychologie van het Onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofd van de afdeling sociale psychologie.

Ap dijksterhuis inhuren boeken

Meer over Ap Dijksterhuis als spreker

Op weg naar een gezond en gelukkig brein 

Hij publiceerde meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en is redacteur van het gezaghebbende Science. Dijksterhuis won hij meerdere prestigieuze wetenschappelijke prijzen waaronder de Early Career Award van de American Psychological Association (2005), de Kurt Lewin Award van de European Association of Social Psychology (2005) en de Career Trajectory Award van de Society for Experimental Social Psychology (2007).

In 2007 richtte hij samen met Rick van Baaren, een eigen onderneming op – D&B – met als doel psychologische kennis op het gebied van de beïnvloeding en gedragsverandering te gebruiken om maatschappelijke en andere problemen aan te pakken. D&B heeft inmiddels 15 werknemers en werkt voor vele grote bedrijven en overheidsorganisaties. Ook publiceerde hij in dat jaar het boek “Het slimme onbewuste” waarvan inmiddels 100.000 exemplaren zijn verkocht en werd hij door HP/De Tijd uitgeroepen tot één van de 100 invloedrijkste Nederlanders.

Ap Dijksterhuis houdt erg van reizen, koken, whisky en wijn. Over wijn als hobby en over zijn reizen naar Frankrijk schreef hij De merkwaardige psychologie van een wijndrinker dat in 2011 verscheen.

In 2015 is van zijn hand het populair-wetenschappelijke boek “Op naar geluk” verschenen.

Ons geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Voor 50 procent zelfs, zo vertelt de hedendaagse wetenschap ons. In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en breinwetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie. Het publiek wordt meegenomen langs het boeddhistische ideaal van mindfulness en het heilzame effect van reizen, langs de vraag of we een vrije wil hebben, langs de overeenkomst tussen het geloof in een God en het bezoek aan een popfestival, langs de wijsheid van John Lennons moeder en de valkuilen van de consumptiemaatschappij, langs Socrates’ ideeën over de zorg voor de ziel, langs de beste manier om de juiste doelen te stellen en de typisch eenentwintigste-eeuwse vraag hoe vaak je, voor je eigen gemoedsrust, nu eigenlijk je e-mail moet lezen. In zijn bestseller Het slimme onbewuste schreef Dijksterhuis dat, hoewel ons gedrag vooral bestuurd wordt door het onbewuste, we ons bewustzijn nodig hebben om geluk te ervaren. In Op weg naar een gezond en gelukkig brein legt hij uit hoe we dat moeten doen. En wie wil er nu niet gelukkig worden? Ap spreekt met veel passie en humor. Met herkenbare voorbeelden weet hij op verbluffende wijze duidelijk te maken hoe het mensgedrag werkt.

 • Geluk
 • gezondheid
 • Zorg
 • gedragsverandering
 • Brein
 • Innovatie

Thema’s

 • Het slimme onbewuste
 • Geluk in organisaties
 • Geluk in politiek beleid
 • Geluk in het onderwijs
 • Beïnvloeding en gedragsverandering

Wat vinden onze klanten van ons?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons