Bas Haring als spreker boeken

Volksfilosoof

Over Bas Haring

Wat is uw visie op het begrip ‘wetenschap’? Op basis van stellingen, improvisatie en interactie met het publiek vertelt Bas Haring u wat zijn visie op wetenschap is en wat voor hem bepalend is geweest bij de ontwikkeling van deze visie. Op een heldere en prikkelende manier geeft hij wetenschap en filosofie betekenis voor het leven. Of u nu zelf student, ondernemer, in de top van het bedrijfsleven of wetenschapper bent, een presentatie van Bas zorgt ervoor dat u op een andere wijze naar wetenschap gaat kijken! Vragen als ‘Waarom wil ik naar de top?’, ‘Wat valt er te halen als je er eenmaal bent?’ of ‘Ben ik wel helemaal normaal?’ en ‘Zou het erg zijn als dat niet zo was?’ komen aan bod in zijn presentatie

Bas haring inhuren boeken

Meer over Bas Haring als spreker

Volksfilosoof: krijg kriebels van de ziel

Bas Haring (1968) denkt en vraagt, schrijft en spreekt. Hij is filosoof en schrijver van enkele populair- wetenschappelijke boeken en vele columns, onder andere in de Intermediair en Volkskrant. Ook is hij tv-presentator bij de RVU en als opiniemaker betrokken bij het NCRV programma ‘Altijd Wat’, waar hij zijn visie geeft op de reportages en onderwerpen.

In 1992 behaalde Haring zijn doctoraal aan de Universiteit Utrecht in Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, waarna hij in 1997 promoveerde. Sinds 2006 is hij bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden waar hij de leerstoel ‘Publiek begrip van Wetenschap’ bekleedt. Daarnaast schreef hij verschillende boeken.

In 2016 verscheen zijn boek Waarom cola duurder is dan melk. Wat moeten we vinden van marktwerking, economische groei en recessies? We worden geacht iets van economie af te weten, maar begrijpen er vaak maar weinig van. En dat terwijl economie over ons dagelijks leven gaat: ons werk, de verdeling van rijkdom, de toekomst. Zaak dus dat we er meer van begrijpen. Dat dacht Bas Haring en dus verdiepte hij zich in de economie. In zijn presentatie deelt hij zijn verrassende ontdekkingen en geeft hij antwoord op vragen als: waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk?

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons