Bas Jacobs als spreker boeken

Actualiteiten en economische politiek

Over Bas Jacobs

Prof. dr. Bas Jacobs (geboren 5 september 1973, te Bolsward)werkt aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tevens schrijft hij regelmatig in kranten en in Vrij Nederland. Daarnaast is hij regelmatig te horen op de radio, te lezen in kranten en te zien op televisie.

Bas Jacobs inhuren boeken

Wat vonden anderen?

Recensie

Bas is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Bas Jacobs: 

Recensie sprekersarchitecten normec group

Claire Eringa

Normec Group

Een waardevolle ervaring

“Bas Jacobs is een bevlogen spreker die een boeiend beeld schetst over de economische
ontwikkelingen in Nederland, Europa en de rest van de wereld.”

Meer over Bas Jacobs als spreker

Actualiteiten en economische politiek

Hij vindt dat het de opdracht van economen is om kennis te vergaren en die kennis uit te dragen zodat de samenleving hierdoor beter wordt. Jacobs is analytisch, scherp en bevlogen. Hij kan complexe economische vraagstukken in heldere taal en op gepassioneerde wijze uitleggen. Zijn opinies zijn duidelijk en altijd onderbouwd en hij gaat een goed economisch debat niet uit de weg.

Hij heeft een boeiende visie op de actualiteit. Hij is expert in de begroting en overheidsfinanciën. Hij gaat onder meer in op de macro-economische ontwikkelingen, monetaire politiek en inflatie. Hij heeft uitgesproken ideeën over de fundamentele hervorming van het belastingstelsel. Ook speelt hij in op de economische gevolgen van de pandemie en de economisch zo belangrijke rol van de Europese Unie. Groeiende inkomens- en vermogensongelijkheid is een politieke keuze, geen onvermijdelijkheid, zoals hij ook uitlegt in zijn boek ‘De prijs van gelijkheid’. Vrijhandel en technologische ontwikkelingen zorgen voor grote maatschappelijke vooruitgang, maar ook voor verliezers die daarin niet meedelen.

De expertise van Jacobs is breed: overheidsfinanciën, macro-economie, begrotingsbeleid, belastingen, monetair beleid, Nederlandse economie, de EMU en Europa, pensioenen, inkomensongelijkheid en herverdeling economische politiek, arbeidsmarkt economie en hoger onderwijs.

Thema’s

  • Economische, politieke en maatschappelijke actualiteiten
  • Actualiteit in de macro-economie
  • Actualiteiten in de fiscale wereld
  • Pensioenactualiteiten
  • Europa, de Euro en de toekomst van Europa
  • Actualiteiten op de arbeidsmarkt
  • Inkomensongelijkheid: hoe is de relatie arm/rijk in Nederland
  • Begrotingsbeleid en Prinsjesdag

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons