Bernice Notenboom als spreker boeken

Klimaatverandering: tijd voor actie!

Over Bernice Notenboom

Bernice Notenboom wordt ook wel de grootste vrouwelijke avonturier ter wereld genoemd. Bij haar duizelingwekkende verhalen over haar expedities kun je een speld horen vallen. Tijdens haar presentatie gaat ze ook in op de zichtbare gevolgen van klimaatverandering.  Daarnaast gaat zij in op vragen als: Wat gebeurt er als het misgaat? Hoe ga je om met tegenslagen? Welke levenslessen leer je hieruit? Hoe kunnen vrouwen iets volhouden, terwijl veel mannen in een eerder stadium opgeven?

Bernice Notenboom inhuren boeken

Meer over Bernice Notenboom als spreker

Klimaatverandering: tijd voor actie!

Bernice Notenboom is klimaatjournalist, filmmaker en spreker. Ze wordt ook wel de grootste vrouwelijke avonturier ter wereld genoemd. In 2008 was Bernice de eerste Nederlandse die de Zuidpool bereikte en in 2009 was ze de tweede Nederlandse die de top van de Mount Everst haalde.

De expeditie naar de Noordpool, gaat de opwarming sneller waar dan ook. In het artikel Het ijs drijft als een gek in het NRC beschrijft ze op kleurrijke wijze haar ervaringen. Om mensen bewust te maken van het belang van duurzaamheid, heeft Bernice honderd CEO’s meegenomen naar Spitsbergen. De Spitsbergen Ambitie is nu onderdeel van de klimaatwet. Om aandacht te vragen voor wind en zon als energiebronnen en te pleiten voor een CO2-neutrale wereld, heeft ze drieduizend kilometer over de Groenlandse ijskap afgelegd met een kite.

In het najaar 2018 verscheen haar boek “Arctica, mijn biografie van de Noordpool”. In 2021 kwam de film Sky Gods – The Price of Our Love of Flying uit, die zij samen met Sarah Robertson maakte. 

In 2023 bezocht Bernice Notenboom Saudi- Arabië om daar de ontwikkeling te bekijken van NEOM. Dit is een science fictionachtige stadsstaat in de woestijn volledig draaiend op zon en wind. Kosten 500 miljard dollar. Bernice geeft hierover een fascinerende presentatie.

Klik hier voor het Filmpje met verrassende beelden over een nieuwe stad in de woestijn.

 

Thema’s

  • Klimaatverandering: tijd voor actie!
  • Duizelingwekkende verhalen van de expedities van de grootste vrouwelijke avonturier ter wereld

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons