Carlo van de Weijer als spreker of dagvoorzitter boeken

Waarom gaan Artificial Intelligence en ChatGPT de wereld op zijn kop zetten?

Over Carlo van de Weijer

Carlo van de Weijer is een internationale spreker op het gebied van exponentiële technologie en de toekomst van hightech. In zijn presentaties trekt Carlo op humorvolle wijze mooie parallellen met de snelle veranderingen in de industrie, een diversiteit van branches en in de maatschappij. Daarnaast is Carlo een bevlogen dagvoorzitter.

Het inhuren van Carlo van der Weijer zorgt voor een sensationeel event dat uw gasten op het puntje van hun stoel laat zitten.

Carlo van de weijer inhuren boeken

Wat vonden anderen?

Recensie

Carlo is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Carlo van de Weijer:

K8 communicatie teeuwengroep sprekersarchitecten recensie

Jan Cees Dulon Barre

K8 Communicatie

Een 10 met een griffel

“Het was super: een 10 met een griffel. Wat een aardige vent en fijn dat hij nog een tijdje bleef na afloop om met de mensen te praten. Hij boeit van de eerste tot de laatste minuut.”

Meer over Carlo van de Weijer als spreker

Waarom gaan Artificial Intelligence en ChatGPT de wereld op zijn kop zetten?

Na zijn studies aan de Technische Universiteiten in Eindhoven en in Graz heeft Carlo van de Weijer een brede ervaring opgebouwd in een aantal leidinggevende posities, zoals bij Siemens en TomTom. Momenteel is Carlo directeur van het EAISI (Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute). Hij adviseert ministeries en het bedrijfsleven over de hele wereld over wat ze in de toekomst kunnen verwachten. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van verschillende hightech bedrijven en start-ups.

Van 2018 tot 2020 schreef hij samen met Maarten Steinbuch wekelijks columns voor het FD. Er zijn inmiddels twee boeken verschenen die een bundeling van deze columns bevatten: Vooruit, de toekomst van mobiliteit uit 2020 en het in 2022 verschenen Verder Vooruit. Naast het thema “De toekomst van mobiliteit” behandelt hij ook de volgende thema’s:

Artificial Intelligence en ChatGPT
ChatGPT kan op basis van kunstmatige intelligentie teksten produceren en kan daarbij gebruik maken van alle in de wereld beschikbare data. Carlo van de Weijer gaat onder meer in op de rol die ChatGPT speelt in de bouw van machines (ASML), de Automotive wereld en mobiliteit, Health etc. Ook schetst hij een boeiend beeld over de toekomst van werk.

Artificial Intelligence en Big Data
Het aantal opgeslagen data groeit met orkaansnelheid. Het internet of things, het aan elkaar koppelen van apparaten, versterkt dit fenomeen. Het is belangrijk om de relevante data te verzamelen voor specifieke doeleinden. Leidinggevenden moeten er voor zorgen, dat AI en Big Data in het DNA van hun organisatie gaat zitten. Hoe kunnen ze dit aanpakken?

Worden robots slimmer dan wij?
De robot maakt een stormachtige ontwikkeling door en is actief in huiskamers, bedrijven, zorginstellingen en klaslokalen. Robotica neemt steeds menselijkere vormen aan, zoals humanoids en ze leren emoties herkennen. Komt er een moment dat AI ervoor zorgt dat machines slimmer zijn dan mensen? Wordt AI een bedreiging voor de mensheid? Carlo van de Weijer gaat in een pakkende presentatie antwoord geven op deze vragen. Volgens Carlo is het belangrijk dat wij als mensen ervoor zorgen dat we de robot een moreel en ethisch kompas geven. Robots kunnen voor ons het zware en geestdodende werkovernemen, en wij krijgen als mensen ruimte om ons leven (nog) leuker te maken.

Internet of things
Dit thema gaat over de wereldwijde verbindingen tussen fysieke apparaten. Op een creatieve manier legt Carlo uit hoe al deze verbindingen leiden tot een nieuwe economie. Ook legt hij de link naar het internet, waar 99% van de fysieke apparaten nog niet mee verbonden is, maar dat zal snel gaan veranderen.

Thema’s

  • Waarom gaan AI en ChatGPT de wereld op zijn kop zetten?
  • Robotica
  • Mobiliteit en de automotive wereld

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons