Charles Groenhuijsen als spreker of dagvoorzitter boeken

Optimisten hebben de hele wereld

Over Charles Groenhuijsen

Hij studeerde een aantal jaren geschiedenis (1973-1976) en begon zijn carrière bij De Volkskrant. Hij werkte bijna 25 jaar bij de NOS als presentator (NOVA) en correspondent (Washington). Hij schreef in totaal 10 boeken over Amerikaanse en Nederlandse politiek.

Charles Groenhuijsen boeken inhuren

Meer over Charles Groenhuijsen als spreker

Optimisten hebben de hele wereld

Charles Groenhuijsen (1954) is journalist, schrijver, spreker en dagvoorzitter. In november 2019 publiceert hij zijn nieuwe boek onder de titel “Alles gaat voorbij, zelfs Donald Trump”. 

Eerder publiceerde Groenhuijsen de boeken “Oh, oh Amerika; het land dat Obama achterlaat” (2015) en Donald Trump; “Iedereen houdt van mij”. In 2017 publiceerde hij zijn boek “Optimisten hebben de hele wereld”, waarin hij aandacht vraagt voor alle dingen die goed gaan in de wereld.
In lezingen roept hij zijn toehoorders op te stoppen met somberen. Het is makkelijk cynisch te zijn over de toekomst maar de nuchtere feiten (over de economie, techniek, emancipatie, armoede, levensverwachting) spreken dat tegen. Veel mensen mijmeren over de Goeie Ouwe Tijd, maar die hebben we vooral te danken aan een slecht geheugen”, aldus Groenhuijsen.

Groenhuijsen is een veel gevraagd spreker over politiek, economie, technologie en de culturele verschillen tussen de VS en Europa. Wat kunnen we van elkaar leren? Ook is hij vaak dagvoorzitter (in het Nederlands en Engels). Op verzoek combineert hij het dagvoorzitterschap met een lezing-op-maat.

Thema

  • Optimisten hebben de hele wereld

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons