Diederick van Thiel als spreker boeken

De toekomst van de financiële wereld

Over Diederick van Thiel

Diederick van Thiel, FinTech ondernemer, Commissaris en schrijver is een visionaire en inspirerende internetondernemer pur sang. Na 7 jaar serie-ondernemer in financiële technologie, is Diederick een van de Europese trendsetters. Hij ziet gaten in markten en bouwt bedrijven die zonder uitzondering in de European FinTech 100 terecht zijn gekomen. Zijn visionaire kijk op consumentengedrag, technologie en business modellen maken hem ook een geliefd spreker & succesvol schrijver over de toekomst van de financiële wereld. Diederick doceert “Future of Financial Industries” aan Cambridge University.

Diederick van Thiel inhuren boeken

Meer over Diederick van Thiel als spreker

De toekomst van de financiële wereld

Diederick is medeoprichter van eyeOpen (hypotheek robot advies) en AdviceGames (personalisatie robot voor customer touch points). Momenteel is Diederick CEO en medeoprichter van AdviceRobo. AdviceRobo is operationeel in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Spanje en is daarmee Europees leider in robo-advies en advanced financial risk scoring. Het bedrijf past nieuwe technologieën als artificial intelligence en big data toe om de “access to capital” te vergroten. Onderscheidend is de psychometrische scoring. Hierdoor krijgen segmenten als millenials en startende ondernemers (personen en bedrijven waarover weinig financiële historie beschikbaar is) opeens toegang tot kapitaal. AdviceRobo past haar technologie tevens toe om nieuwe businessmodellen zoals ‘advies robots, intelligent ‘agents’ en virtuele assistenten te ontwikkelen. AdviceRobo heeft talloze prijzen gewonnen en is, zoals gezegd, één van de acht Nederlandse bedrijven in de 2016 European FinTech 100.

Diederick is bovendien werkzaam als non executive board member van Ikano, de bank van Ikea. Bij deze bank, die vertegenwoordigd is in 10 Europese landen, leidt hij de digitale transformatie. Diederick’s passie voor nieuwe business modellen op het snijvlak van psychologie en technologie hebben geleid tot een promotie traject in “ Impact van robo advies en intelligent agents op consumentengedrag en financiële business modellen”. Zijn meest recente paper is gepubliceerd in de Journal of World of Economics in de USA. Ook blogt Diederick regelmatig op Finextra over zijn visie op de trends in bankieren.

Diederick is veelgevraagd als spreker, strategisch adviseur en leider van complexe groeiklussen. Hij brengt bedrijven naar de wereld van morgen! Hij combineert inspiratie met de feiten en komt zo tot verrassende conclusies en een eigenwijze blik op de toekomst. Zijn specialisme ligt met name bij de financiële dienstverlening en telecom waarbij hij naar wereldwijde ontwikkelingen kijkt in de breedste zin van het woord. Wat is de toekomst van banken en telcoms en wat kunnen zij leren van innovaties in andere branches. Hoe kunnen zij omgaan met de talloze FinTech startups die samen een heel nieuw landschap bouwen. Wat betekent dit voor hun digital transformaties. Hierbij kijkt Diederick vooral naar de impact van nieuwe technologieën zoals customer virtualization, artificial intelligence, big data, robots en intelligent agents en blockchain op customer engagement.

Thema

  • De toekomst van de financiële wereld

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons