Doekle Terpstra als spreker boeken

Brengt mensen en organisaties in beweging

Over Doekle Terpstra

De bevlogen Doekle Terpstra (1956) is een Nederlands bestuurder die bekend geworden is door zijn voorzitterschap van het CNV en als bondsvoorzitter van de KNSB ( (Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond. Tijdens zijn voorzitterschap was hij mede-adviseur betreffende de realisatie van Thialf Heerenveen. De liefde voor de schaatssport paste hij ook praktisch toe: In 1986 en 1997 reed hij als recreant de Elfstedentocht uit.

Doekle terpstra spreker inhuren boeken

Meer over Doekle Terpstra als spreker

Brengt mensen en organisaties in beweging

Toen Inholland in een bestuurs- en vertrouwenscrisis terecht kwam, werd Doekle Terpstra aangetrokken om de kwaliteit van het onderwijs en de boekhouding weer op orde te krijgen. In zijn aanpak staat steeds de mens centraal, die je de ruimte moet geven om zijn professionele taak uit te voeren. Hij doet een appèl op de eigen motivatie. Bij Inholland ging Terpstra gesprekken voeren met studenten en medewerkers om weer passie en enthousiasme in de organisatie te brengen. Dit kenmerkt steeds zijn aanpak en zijn succes. 

Dit enorme probleemoplossend talent heeft hij inmiddels in de meest uiteenlopende branches in kunnen zetten: Als voorzitter van ICCO, lid van de Raad van Toezicht van Publieke Omroep, lid van Worldconnectors, voorzitter van het Glasmuseum in Leerdam en voorzitter van de Commissie Budget 40+, die subsidie verdeelde over wijken die niet tot de Vogelaarwijken behoren, maar die wel een vergelijkbare problematiek kennen. Recent maakte hij zich sterk als lid van de Transitiecommissie Sociaal Domein (TSD) gemeenten en thuiszorgaanbieders op één lijn te krijgen, zodat de thuiszorg veel efficiënter wordt.

Sinds mei 2014 is hij actief als aanjager van het Nationaal Techniekpact 2020.
Het Techniekpact is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het heeft tot doel het tekort aan technisch personeel terug te dringen door de kwaliteit van het techniekonderwijs te verbeteren en meer jongeren voor techniek te interesseren. Sinds 1 februari 2017 is Doekle tevens voorzitter van ondernemersorganisatie UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.
Het kabinet ziet Doekle Terpstra als een soort ‘vliegende kiep’, die gevraagd wordt om knelpunten in de samenleving op te lossen. Hij ziet “zonnekoning” gedrag als een van de oorzaken waarom grote organisaties vastlopen. Enthousiasme voor mensen, zijn verbindende kwaliteiten, zijn daadkracht en zijn kracht om conflicten op te lossen zijn de rode draad bij al zijn werkzaamheden. Doekle Terpstra brengt mensen en organisaties in beweging!

Thema’s

  • Mensen en organisaties in beweging
  • Zonnekoningen zorgen voor onweer
  • Techniekpact: Op naar een gezonde maakindustrie

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons