Ferry Mingelen als spreker of dagvoorzitter boeken

De politieke, economische en maatschappelijke actualiteit

Over Ferry Mingelen

Ferry Mingelen begon in 1969 als leerling stadsverslaggever bij Het Vrije Volk in Den Haag. In 1970 stapte hij over naar de parlementaire redactie van Trouw. Van 1981 tot 1984 was hij Europees correspondent in Brussel voor de GPD (Gemeenschappelijke Persdienst). Sinds oktober 1984 werkte hij bij de politieke redactie van de NOS in Den Haag. 

Ferry mingelen spreker inhuren boeken

Meer over Ferry Mingelen als spreker

De politieke, economische en maatschappelijke actualiteit

In december 2013 was Ferry voor het laatst te zien bij Nieuwsuur. Nadat hij ruim een kwart eeuw lang de Nederlandse politiek op een begrijpelijke manier, uitstekend geïnformeerd heeft, sleepte hij in 2012 de Anne Vondelingprijs in de wacht. Ferry Mingelen gaat vanaf 2014 een wekelijkse column verzorgen voor de regionale kranten van Wegener en MGL. Inmiddels is hij met pensioen bij de NOS maar heeft hij het drukker dan ooit. Hij is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter en commentator bij radio- en tv-programma’s. Over het Binnenhof en omgeving valt heel wat meer te vertellen dan de actuele politiek. De Ridderzaal, de Eerste en Tweede Kamer zijn onderdeel van het historische regeringscentrum van Den haag, dat teruggaat tot in de 12e eeuw. Wat is er allemaal gebeurd achter die eeuwenoude muren? En wat is daar nog van terug te vinden. Na een historische terugblik gaat Ferry Mingelen in op de politieke actualiteit.

Slechts een klein percentage van het echte nieuws en achtergronden komt in de krant. De werkelijkheid van ons politieke- en economische landschap is vaak totaal anders dan wat de media ons voorschotelen. Mingelen spreekt ook over de zogenaamde ‘Nederlandse onzekerheid’. Hier komen vragen aan de orde zoals: waarom maakt een stabiele, welvarende en vreedzame democratie als Nederland het zichzelf zo moeilijk? Ook gaat hij in op de relatie tussen de politiek en de pers. Is wat er in de pers komt wel wat er écht in ons politieke stelsel gebeurt? Hij bespreek de intriges en achterkamertjespolitiek en hij geeft inside informatie hoe het er aan toegaat in de politiek en verder spreekt hij over de politieke actualiteit, van Prinsjesdag tot verkiezingscampagnes. Tevens gaat hij in op wat hij geleerd heeft diverse grote leiders. Hij geeft advies over hoe je een politicus in de markt zet, geeft inzicht in hoe het mogelijk is de media te bespelen in en hij vertelt hoe politiek leiderschap als spiegel voor leiderschap in organisaties kan fungeren.

Een spreker die de Haagse wereld van binnenuit kent zal voor u een tipje van de sluier oplichten en u verassen met smeuïge verhalen en leuke anekdotes!

Thema

  • De politieke, economische en maatschappelijke actualiteit

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Gerelateerde sprekers

Andre Brouwers

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

Alex Klein

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

André Brouwers

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

Andere onderwerpen van De TeeuwenGroep

Innovatie & Trends
TeeuwenGroep heeft een divers aanbod van sprekers op het gebied van innovatie en trends. Deze sprekers kunnen het publiek tijdens een bijeenkomst meenemen in de interessante wereld van de veranderende trends en innovaties. Door de continue veranderingen in de markt is dit een onderwerp dat steeds actueel is.

Tech 
TeeuwenGroep heeft een divers aanbod aan sprekers. Zij kunnen hun publiek meenemen in de relevante onderwerpen van dit moment op het gebied van technologie en ICT. De sprekers gaan vanuit hun eigen ervaringen en inzichten dieper in op verschillende innovaties en mogelijkheden binnen de technologie en ICT wereld.

Zorg
TeeuwenGroep heeft een gevarieerd aanbod van zorgsprekers. Zij kunnen het publiek meenemen in de relevante onderwerpen van dit moment. De sprekers gaan vanuit hun eigen ervaringen dieper in op de verschillende aspecten van de zorg. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld technologisering, vitaliteit en de ouder wordende mens.

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons