Frans Boekema als spreker boeken

Economisch ontwikkeling en beleid van gemeenten, regio’s en het platteland

Over Frans Boekema

Frans Boekema woonde 20 jaar in Geleen en heeft voor de volgende Limburgse gemeenten presentaties gegeven of opdrachten vervuld: Landgraaf, Stein, Heerlen, Maastricht, Venlo(Floriade), Weert, Roermond én veel andere gemeenten in Nederland. Daarnaast heeft hij vele gemeenten in Nederland geholpen met hun strategie.

frans boekema inhuren boeken

Meer over Frans Boekema als spreker

Economisch ontwikkeling en beleid van gemeenten, regio’s en het platteland

Em. Prof Dr. Frans Boekema is expert in economische ontwikkeling van gemeenten en regio’s. Hij heeft in veel steden, dorpen, regio’s en provincies meegewerkt aan het versterken van de economie en daarbij passend beleid. Daarbij zijn tal van onderwerpen en thema’s aan bod gekomen zoals winkelleegstand, bevolkingsdaling, infrastructuur en mobiliteit, innovatie en nieuwe (duurzame) bedrijvigheid.

De problematiek Randstad versus provincie of stedelijk gebied versus platteland kan uitgebreid besproken worden. Daarbij kunnen thema’s als klimaat, woningmarkt, energie, en migratie ruim aan bod komen.

Hij heeft speciale belangstelling voor de gevolgen van grote internationale veranderingen zoals Brexit, de Trump-periode, klimaatverandering en de Corona-pandemie. Ook in de grote media heeft hij daarover zijn visie mogen presenteren zoals bij het NOS-Journaal, KRO’s Brandpunt, VARA’s kanniewaarzijn, Omroep Brabant en EenVandaag etc. (zie bijgaande promotievideo).

Frans Boekema focust zich in 2021 onder meer op kennissessies voor gemeenten ten einde ze met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen voor te bereiden waar het in de toekomst écht om gaat. In zijn presentatie “Wat komt er op ons af?” gaat hij uit van de kracht van de gemeente ten einde deze te versterken, maar ook op de grote uitdagingen die op iedere gemeente afkomen. 

De lezingen zijn niet alleen leerzaam, maar ook onderhoudend en prikkelend en ze worden bovendien ondersteund door fraai en illustratief beeldmateriaal. Na afloop zal uw hoofd vol (nieuwe kennis en inzichten) alsmede leeg (door humor en entertainment) zijn.

Thema’s

  • Economisch ontwikkeling en beleid van gemeenten, regio’s en het platteland
  • Traditionele winkels, on-line winkelen en webshops
  • Toerisme, recreatie, cultuur en evenementen
  • Samenwerking overheid-ondernemers-onderwijs in een vitale regio
  • Citymarketing; hoe zet ik mijn plaats op de kaart?
  • Vestigingsplaatsvraagstukken
  • Vergrijzing, ontgroening en krimp van de bevolking
  • Plattelandsontwikkeling en kleine woonkernen en de agrarische sector
  • Mobiliteit, verkeer en vervoer en bereikbaarheid
  • Innovatie als aanjager van de economie

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons