Geert Kloppenburg als spreker boeken

De stad van nu en van de toekomst: we hebben de keuze

Over Geert Kloppenburg

Nationaal en internationaal is Geert Kloppenburg werkzaam als spreker, debatleider of dagvoorzitter. Met humor en interactie met de zaal vertelt Geert een persoonlijk verhaal. Dit verhaal is nooit hetzelfde, maar toegespitst op het publiek.

Geert kloppenburg inhuren boeken spreker

Meer over Geert Kloppenburg als spreker

De stad van nu en van de toekomst: we hebben een keuze

Door zijn ruime ervaring van bijna 15 jaar in mobiliteit met verschillende bedrijven en vanuit verschillende rollen zoals ondernemer en NGO kan hij als geen ander schakelen tussen de verschillende stakeholders. Hierbij kan hij ook op een heel natuurlijke manier de discussie met de zaal activeren als dagvoorzitter.

In zijn presentatie “De stad van nu en van de toekomst: we hebben een keuze” gaat Geert Kloppenburg in op het feit dat we geen tekort hebben aan ruimte, maar een tekort aan juiste beslissingen.

In een stad zijn drie dingen belangrijk: wonen, openbare ruimte en transport. Ze hebben alle drie een directe invloed op de leefbaarheid in de stad. In zijn presentatie “De stad van nu en van de toekomst” gaat Geert Kloppenburg in op de vraag: hoe kunnen we de mogelijkheden optimaal benutten? Geert laat zich inspireren door gesprekken met ontwerpers en wetenschappers, maar vooral door het bezoeken van steden om te bekijken wat er beter kan.

In veel steden in Nederland is (te) weinig aandacht besteed aan de inrichting van de openbare ruimte. Er zijn wijken die uit steen en beton bestaan. Kunnen we deze wijken opnieuw inrichten, met oog voor groen, terwijl we de huizen overschakelen van gas naar een andere energievorm? En nemen we de inrichting van de openbare ruimte mee bij het bouwen van een nieuwe wijk? Hierbij is het overigens ook verstandig om gebruik te maken van locaties die de mogelijkheid bieden om gemakkelijk te reizen; de zogenaamde 15 minuten stad. Alle voorzieningen bereikbaar binnen een kwartier, door bijvoorbeeld dicht bij een station te bouwen. En door compact te bouwen blijft er meer ruimte over voor groen.

Dit groen, in de vorm van bomen langs de straten, parken en sportvelden is cruciaal voor de leefbaarheid van een stad. Groen kan in veel vormen ingezet worden. Het Singelpark in Leiden is een doorlopend park, waardoor het voor iedereen dichtbij is. Er zijn tal van mogelijkheden om groen in te passen in een stad, bijvoorbeeld door een parkeerplaats te vervangen door een park. Als er meer gebruik wordt gemaakt van ondergronds parkeren, komt er meer ruimte voor een prettige publieke ruimte.

Een ander belangrijk onderdeel van het leven in de stad is vervoer. Het aantal auto’s en bestelbussen is in de afgelopen jaren enorm toegenomen, waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt. De collectieve vervoersdiensten zoals bussen, treinen en trams zijn belangrijker geworden, maar deze zijn in de afgelopen dertig jaar niet noemenswaardig uitgebreid. Geert Kloppenburg bespreekt in zijn presentatie de mogelijkheden van deel-auto’s en andere opties om het verkeer in de stad terug te dringen.

Nu we in Nederland grote renovaties moeten doorvoeren, kunnen we andere keuzes maken dan dat we tot nu toe gedaan hebben. Keuzes die oplossingen bieden aan de vraagstukken op alle gebieden tegelijk: wonen, leefbaarheid en vervoer. Door breed te kijken kunnen we dit combineren en wordt tevens bijgedragen aan de klimaatdoelen, zoals vermindering van de uitstoot van stikstof. Geert Kloppenburg is een bevlogen spreker die zijn publiek duidelijk maakt dat er veel kansen liggen om aan een mooie stad van de toekomst te bouwen!

Thema

  • De stad van nu en van de toekomst: we hebben de keuze

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons