Herman Konings als spreker boeken

De toekomst is niet van gisteren!

Over Herman Konings

Herman Konings is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Als veranderingspsycholoog gaf Herman sinds 2005 zo’n 3000 lezingen en workshops, waarvan een 1000-tal in Nederland.    

Herman konings inhuren als spreker

Meer over Herman Konings als spreker

De toekomst is niet van gisteren!

Herman is een onvervalste verhalenverteller die de toeschouwer in een meeslepend parcours weet te begeesteren voor de wondere wereld van passies en interesses, van trends en toekomstverwachtingen, van wat is en wat zal zijn.

‘Gap The Mind’ is de titel van de nieuwe voorstelling (en van het aansluitende, zevende boek) van veranderingspsycholoog en trendanalist Herman Konings. Herman beschrijft en illustreert de impact van een hedendaagse ingrijpende mondiale crisis, zoals de recente pandemie, op de menselijke geest en – bij uitbreiding – op markt en maatschappij. Historici, antropologen en sociologen weten al geruime tijd dat aardverschuivende crisissen in staat zijn om sluimerende beschavingsprocessen te versnellen. De onwerkelijke ervaring van een samenleving-op-slot laat diepe, kwalijke sporen na, maar stelt de menselijke geest in staat zich open te stellen voor nieuwe inzichten, attitudes, gedragingen en uitdagingen.

Gap the Mind gaat dieper in op die geestverruiming en onderzoekt hoe consu-mensen reeds gaande beschavingsprocessen als duurzaamheid, gezondheid, bescherming, kennis, digitalisering, urbanisering, globalisering, individualisering en ID shift een turbo-boost geven. Het boek Gap the Mind verscheen in 2021 en werd zeer goed ontvangen.

Thema’s

 • De toekomst is niet van gisteren!
 • Het Vijfde Scenario (over de onvermijdelijkheid van verandering en het ondenkbare durven denken)
 • We, Myself & AI (over het samenspel tussen interpersoonlijke (We), innerpersoonlijke (Myself) en 
    buitenpersoonlijke intelligentie (A.I.)
 • Trends in (lichamelijke en geestelijke) gezondheid
 • Trends in generaties
 • Trends in mobiliteit
 • Trends in toerisme en gastheerschap
 • Trends in retail
 • Trends in food en hospitality
 • Trends in consumer finance
 • Veranderend consumentengedrag

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons