Herman van Bolhuis als spreker boeken

De wereld op zijn kop

Over Herman van Bolhuis

Herman van Bolhuis is al heel lang gegrepen door de invloed van nieuwe technologie op mens, organisatie en maatschappij. Hij kan daar zeer diepgaand en enthousiast over vertellen. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft hij midden in de Internetontwikkeling gestaan (boek: Cyberspace Reflections) en die ervaring neemt hij mee in de huidige tijdgeest. Als kritisch observator neemt hij een aantal wereldwijde trends waar, die een enorm veranderingspotentieel in zich dragen.

Herman van bolhuis inhuren boeken

Meer over Herman van Bolhuis als spreker

De wereld op zijn kop

De 3e fase van Internet en Industrie 4.0. Fase 1 van Internet is Information & Search (kampioen: Google), Fase 2 is Social (kampioenen, Facebook en Twitter), Fase 3 van Internet zal veel meer zitten in de ‘echte’ wereld. Zoals 3D printing, robotics, IoT, etc. Herman kan fascinerend vertellen over de invloed van 3D printing op de industrie, gezondheidszorg, foodsector en vele andere branches. Hij schetst een beeld van de invloed die 3D printing heeft op onszelf, onze organisatie en de maatschappij. Deze ontwikkeling gaat in veel sectoren de economische waardeketen veranderen. Hij is founder van het Smart Industry Fieldlab 3D Makerszone en Bouwlab R&Do in Haarlem. Doel hiervan is om bedrijven, instellingen en overheden de eerste stappen te laten zetten met 3D-printontwikkeling. Welke techniek past bij uw organisatie en regio? Welke stap gaat u maken? De fieldlabs helpen bedrijven en overheden met innovatietrajecten.

Herman verzorgt tijdens zijn presentatie een 3D ondernemers experience. Hij geeft advies over wat een 3D printer voor uw bedrijf, organisatie en economisch kan betekenen. Hij laat ook fraaie filmbeelden zien met allerlei vormen van 3D printing.

Technological Convergence! De technologische ontwikkelingen gaan niet meer over een soort technologie maar over de samenkomst van verschillende technologieën; Technology Convergence . Hierbij wordt bedoeld dat de samenkomst van ontwikkelingen als Cloud Computing, Smart Systems, RPA, Blockchain, Robotics, Mobile en Social Media een exponentieel effect hebben die veel mensen en organisaties niet goed bij kunnen houden. De uitkomsten zorgen voor een ‘Mental Gap’ tussen wat er kan en hoe we er als bedrijf en mens mee omgaan. ‘Vriendjes worden met machines’ lijkt de enige optie.

Bereid u in dat geval voor op een waterval aan ideeën, inzichten en inspiratie. Herman van Bolhuis heeft Politicologie en Communicatie Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een tijd in Brussel gewoond en gewerkt (Europese Commissie, o.a Auteur van Cyberspace Reflections, VUB press), heeft daarna een e-Learning bedrijf (Enlight Interactive) mede opgezet dat in 1999 in Stockholm naar de beurs is gegaan. Hij heeft zich daarna in de fascinerende wereld begeven van Business IT Alignement (bITa Center) en is founder van CIONET Nederland (een netwerk van ruim 10.000+ CIOs en Digital leaders in 20+ landen in Europa). Hij is landelijk bestuurslid van de FME en lid van de landelijke stuurgroep Smart Industry. Recentelijk is hij begonnen met een nieuwe start up: AMbrace dat zich profileert als de Netflix voor de industrie.

Thema’s

  • 3D Printing / Additive Manufacturing
  • Industrie 4.0 en economische systeem veranderingen
  • 3D Ondernemers Experience
  • Trends in de IT wereld
  • Blockchain, RPA, Robotics

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw orientatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons