Herman Wijffels als spreker boeken

Een visie op een Nieuwe Wereld

Over Herman Wijffels

Herman Wijffels was onder andere voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, lid van de Board van de Wereldbank te Washington, kabinetsformateur en voorzitter van de SER. Ook was hij tot 2017 hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht. Hij was een van de initiatiefnemers van het Sustainable Finance Lab, een platform van wetenschappers die in dialoog met mensen uit de praktijk streeft naar een duurzame financiële sector. Ook was hij voorzitter van de Commissie Structuur Nederlandse Banken met als doel de stabiliteit van het financiële systeem te verbeteren.

Herman-wijffels-inhuren-boeken-spreker

Meer over Herman Wijffels als spreker

Een visie op een Nieuwe Wereld

Herman Wijffels behoort tot de cultural creatives, mensen die er zich van bewust zijn dat de mens en zijn omgeving in harmonie met elkaar moet leven. We gaan van een lineaire economie, die de aarde uitput, naar een circulaire economie waarbij grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Energie zullen we steeds meer halen uit duurzame bronnen.

De ondernemingsgewijze productie zal centraal blijven staan maar bedrijven worden beoordeeld op wat ze bijdragen aan de samenleving en het geluk van gewone mensen. Volgens Herman Wijffels is de grote uitdaging voor de 21e eeuw om met behulp van nieuwe technologie binnen de grenzen te blijven van het draagvermogen van de aarde. Nieuwe technologie gaat ons écht helpen en door in te zetten op duurzaamheid zal de Nederlandse economie concurrerender worden.

Vanuit het streven naar een circulaire economie ontstaan er spontaan regionale economische processen waardoor mensen die zich verloren voelen door de globaliseringen weer een plek vinden. Door lokale initiatieven zoals energie voorziening per wijk gaat men weer zinvolle taken vervullen, waardoor de vervreemding wordt tegengegaan. Feitelijk betekent dit dat mensen zich weer lokaal verbinden en de globalisering als het ware naar de achtergrond verdwijnt en populisme minder kansen krijgt.

In een recent interview zei hij: “Mijn levensfilosofie is dat je hier rondloopt om a. je potentie te ontwikkelen en b. al doende jouw bijdrage te leveren aan de maatschappij en de samenleving.”

Thema

  • “Circulaire Economie” en populisme

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons