Jaap Godrie als spreker boeken

Verslaafd aan Oneindigheid

Over Jaap Godrie

Jaap Godrie is historicus en kunstenaar. Hij studeerde gelijktijdig schilderkunst aan de kunstacademie en jazzmuziek aan het conservatorium van Tilburg, om vervolgens economische en sociale geschiedenis (cum laude) aan de Radboud Universiteit te studeren. Een deel van zijn studie geschiedenis volgde hij aan de Universidad Complutense in Madrid.

Jaap godrie inhuren boeken als spreker

Meer over Jaap Godrie als spreker

Verslaafd aan Oneindigheid

Jaap ontwikkelt nieuwe perspectieven op de grote vraagstukken van deze tijd, zoals klimaatverandering, energiegebruik, biodiversiteit, de stad, zingeving, vertrouwen en democratie. Dit doet hij vaak samen met filosoof en biomedicus Walter Breukers. Recent verscheen hun boek Verslaafd aan Oneindigheid – Geschiedenis van het gevaarlijkste idee ooit. Ook wonnen zij de internationale Post-Fossil City prijs voor hun visie op de duurzame stad. Jaap is ook de oprichter van de denktank Humboldt Huis dat onderzoekt hoe organisaties kunnen leren van organismen. Verder is hij verbonden aan het Rijksmuseum en betrokken bij het tv-programma Project Rembrandt.

Jaap is te boeken als spreker en als duopresentatie met Walter Breukers.

Verslaafd aan Oneindigheid
We leven in een vreemde tijd. Tot voor kort leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Het was de beste tijd ooit. Nooit eerder was de mens zo veilig, zo rijk en zo gezond. Maar de afgelopen jaren is de sfeer razendsnel omgeslagen. Tegenwoordig haasten we ons van crisis naar crisis en vrezen we het allerergste. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar is het misgegaan?

In deze presentatie, die geïnspireerd is op hun gelijknamige boek, geven Walter Breukers en Jaap Godrie een scherpe en humoristische herschrijving van de menselijke geschiedenis. Dit verhaal laat zien dat onze problemen ver teruggaan en voortkomen uit een almaar groeiende verslaving aan één idee: Oneindigheid. Nu is de tijd om af te kicken. Dat zal pijn doen, maar het zal ons ook veel brengen. Deze presentatie geeft een goudmijn aan inzichten en anekdotes.

Thema’s

  • Verslaafd aan Oneindigheid
  • De toekomst van de stad
  • Vertrouwen en democratie
  • Een nieuwe economie

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw orientatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons