Jacques Van Outryve als spreker of dagvoorzitter boeken

Voldoende en betaalbaar voedsel is een uitdaging!

Over Jacques Van Outryve

Jacques Van Outryve is bio-ingenieur, landbouw journalist en is eeen landbouw en voedselexpert van Europees nieveau. In heel Europa is hij een veelgevraagd en succesvol spreker. Hij heeft een gedegen kennis over de ontwikkeling binnen een diversiteit aan branches in de agrarische- en voedselsector en de rol die boeren, voedingsindustrie en supermarktketens spelen in onze al of niet betaalbare voedselvoorziening. 

Jacques van outryve inhuren boeken als spreker dagvoorzitter

Wat vonden anderen van Jacques van Outryve als spreker?

Recensie

Jacques is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Jacques.

Sprekersarchitecten recensie

Sanne van Ommeren

Fresh Focus

Een geboren verteller

“Jacques Van Outryve is een geboren verteller. Je kon een speld horen vallen. Onze klanten
hadden wel een hele dag naar hem kunnen luisteren.”

Meer over Jacques Van Outryve als spreker

Voldoende en betaalbaar voedsel is een uitdaging!

Jacques was veertig jaar adjunct- hoofdredacteur van Boer& Tuinder (B) en kent het landbouwverhaal zowel voor als achter de schermen van de Brusselse politiek. Hij zag het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) evolueren van gisteren (Mansholt) naar morgen (Timmermans). Denk hierbij aan de Green Deal over een klimaatneutraal Europa met zijn biodiversiteits- en Farm-to-Fork-strategie en stikstof problematiek. Hij speelt ook in op het nieuwe voorstel in het najaar van de Europese Commissie over duurzame voedselsystemen in het kader van de Green Deal en de van boer tot bordstrategie.

Zowel corona als de Russische invasie in Oekraïne hebben het Europese voedsel- en  het landbouwbeleid op zijn kop gezet. Door de oorlog is voedsel(on)zekerheid ook in Europa terug van weggeweest. Wat doet Europa? Wordt meer Europese voedselsoevereiniteit of -zelfbeschikking het nieuwe normaal? De Europese kaarten zijn opnieuw geschud. Heeft de Europese landbouw nu betere kaarten in de hand of niet?

In zijn presentatie gaat hij onder meer in op de aanpak van voedselzekerheid, voedselveiligheid en voedselkwaliteit, dit komt samen in het nieuwe begrip voedeselintegriteit. Voedselzekerheid en duurzame voedselsystemen moeten betaalbaar zijn. Echter ….. betaalbaar voor wie?

We zien een toenemende opdeling in de maatschappij en tussen consumenten in “groene” en “gele” hesjes, tussen “haves” en “not haves”.
Gaan we produceren voor de ene of voor de andere? Verschillende markten naast elkaar? Wie gaat dit oplossen? Is dit een taak voor de overheid of voor het bedrijfsleven? Waar komen onze grondstoffen morgen vandaan? Hoe ziet de agrarische- en veeteelt sector en voedingsindustrie er morgen uit? Hoe ziet de consument van morgen er uit?

Van groot belang is de ketenwerking om te komen tot een duurzame en betaalbare voedselsystemen.
Jacques Van Outryve: “Voedingsketens duw je niet, aan een keten moet worden getrokken.

In zijn bevlogen stijl stelt én beantwoordt hij vragen over duurzame voedselsystemen, klimaatverandering en stikstofbeleid. Hij gaat na hoe de Lage Landen maar ook de rest van de wereld hiermee omgaan. Spreker en journalist Jacques Van Outryve heeft een helikopterblik en neemt zijn publiek mee op reis door een wereld die voor grote uitdagingen staat.

Thema’s

  • Voldoende en betaalbaar voedsel is een uidaging!
  • Plaats van de landbouw in een nieuw Europa

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons