Jacques Van Outryve als spreker of dagvoorzitter boeken

Plaats van de landbouw in een nieuw Europa

Over Jacques Van Outryve

Jacques Van Outryve (1955) is Europees en landbouwjournalist (senior writer). Hij is bio-ingenieur van opleiding (UGent) en gastdocent aan de Hogeschool Vives (B). 

Jacques van outryve inhuren boeken als spreker dagvoorzitter

Wat vonden anderen van Jacques van Outryve als spreker?

Recensie

Jacques is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Jacques.

Sprekersarchitecten recensie

Sanne van Ommeren

Fresh Focus

Een geboren verteller

“Jacques Van Outryve is een geboren verteller. Je kon een speld horen vallen. Onze klanten
hadden wel een hele dag naar hem kunnen luisteren.”

Meer over Jacques Van Outryve als spreker

Plaats van de landbouw in een nieuw Europa

Jacques was veertig jaar adjunct- hoofdredacteur van Boer& Tuinder (B) en kent het landbouwverhaal zowel voor als achter de schermen van de Brusselse politiek. Hij zag het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) evolueren van gisteren (Mansholt) naar morgen (Timmermans). Denk hierbij aan de Green Deal over een klimaatneutraal Europa met zijn biodiversiteits- en Farm-to-Fork-strategie en stikstof problematiek.

Zowel corona als de Russische invasie in Oekraïne hebben in Europa het landbouwbeleid op zijn kop gezet. Door corona kregen meer mensen aandacht voor hun voedsel. Is ons voedsel wel duurzaam, eerlijk en oprecht? Door de oorlog is tegelijk voedsel(on)zekerheid ook in Europa terug van weggeweest. Wat doet Europa? Wordt meer Europese voedselsoevereiniteit of -zelfbeschikking het nieuwe normaal? De Europese kaarten zijn opnieuw geschud. Heeft de Europese landbouw nu betere kaarten in de hand of niet?

Op 1 januari 2023 gaat het nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van start. Het Europees landbouwbeleid werd reeds meermaals hervormd, gemoderniseerd en verbreed. Het veranderde sterk van aanzicht en van kleur. Is het nieuwe GLB klaar voor de toekomst? Van Mansholt tot Timmermans: twee Nederlanders die hun stempel op de Europese landbouw hebben gedrukt en nog drukken …

In zijn bevlogen stijl stelt én beantwoordt hij vragen over duurzame voedselsystemen, klimaatverandering en stikstofbeleid. Hij gaat na hoe de Lage Landen maar ook de rest van de wereld hiermee omgaan. Spreker en journalist Jacques Van Outryve heeft een helikopterblik en neemt hij zijn toehoorders op een reis over de wereld waar boeren voor gelijksoortige uitdagingen staan. Wat kunnen wij hiervan leren?

Thema’s

  • Plaats van de landbouw in een nieuw Europa
  • Het Brussels landbouwbeleid van Mansholt tot Timmermans

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons