Jan Kees de Jager als spreker boeken

Technologische trends tot 2030

Over Jan Kees de Jager

Hoe moet je jouw bedrijf voorbereiden op de disruptieve innovaties van nu? Jan Kees de Jager (1969) heeft hier een duidelijke visie op en is in staat uit te leggen welke trends je moet omarmen en hoe je deze moet omarmen. Hij houdt zich dagelijks bezig met de kansen die opkomen op het gebied van AI, IoT, Robotics, mobile en meer. Hij ziet in verschillende industrieën nieuwe toepassingen door deze technologieën. Werk verandert, bijvoorbeeld in de “Finance Function of the Future”, die compleet anders zal zijn dan nu.

Jan Kees de jager inhuren boeken spreker

Meer over Jan Kees de Jager als spreker

Technologische trends tot 2030

Als student had De Jager al een diepgaande interesse in technologie en innovatie. Samen met een studievriend richtte hij Spectra Vision (later ISM eCompany) op, dat destijds een van de eerste goed werkende touchscreen apparaten maakte die in een winkel gebruikt konden worden om informatie over boeken, parfum en meer op te zoeken. In navolging op Amazon maakte ze een van de eerste webshops van Nederland. Tegenwoordig is het bedrijf
wereldwijd actief in e-commerce en e-commerce software.

Na zijn tijd als student werd hij als ondernemer door Premier Balkenende gevraagd voor het Innovatieplatform, wat bestond uit CEO’s van corporates en politici. Onder leiding van Balkenende richtten zij zich op het innovatieklimaat van Nederland. In 2008 werd hij door Balkenende gevraagd om Staatssecretaris van Financiën te worden in Balkenende IV. Hij focuste zich hierbij op simplificatie van het belastingstelsel voor ondernemers en het stimuleren van innovatie. In kabinet Rutte I was hij nauw betrokken bij de schuldencrisis als minister van Financiën, en was hij een sleutelfiguur in de totstandkoming van het ‘lenteakkoord’ wat zorgde voor noodzakelijke hervormingen in Nederland en aansluitend de EU.

Na zijn tijd als politicus heeft hij zijn passie voor ondernemen weer opgepakt door verschillende kantoren te openen voor zijn e-commerce bedrijf in het buitenland. In 2014 werd hij CFO bij KPN, waar hij zichzelf neerzette als een CFO 2.0 met meer oog voor het navigeren van de business, in plaats van rapportages maken. Digitalisering van de finance
functie speelde hierbij een grote rol. In 2020 besloot hij, geroepen door zijn internationale ambities, terug te treden. Hij ging opnieuw ondernemen, maar deze keer bleef het niet bij het openen van een kantoor in het buitenland. Sinds 2020 is hij woonachtig en actief als investeerder en ondernemer in Dubai. Dit doet hij in de sector waar hij het meest van houdt; IT en e-commerce.

Thema

  • Technologische trends tot 2030

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons