Jan Wouters als spreker of dagvoorzitter boeken

Terug naar de collegebanken: het waarheidsgehalte van de huidige trends!

Over Jan Wouters

Zij die kennis hebben voorspellen niet. Zij die voorspellen, hebben geen kennis zei de Chinese wijsgeer Lao-Tse 2700 jaar geleden al. Met een mix van kennis van historische voorspellingen en het ontdekken van diverse manieren van foutdenken is er toch wel wat zinnigs te zeggen over hoe de toekomst eruit zal zien. Voeg daarbij een praktische filosofische benadering van maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen en de prognoses worden een stuk sterker.

Jan Wouters inhuren boeken

Wat vonden anderen van Jan Wouters als spreker?

Recensie

Jan is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Jan.

Change inc recensie sprekersarchitecten

Roy op het Veld

Change Inc.

Geweldig!

“Jan was geweldig! Zijn presentatie was een totaal contrast met de eerste indruk die hij wekt,
als je begrijpt wat ik bedoel.”

Meer over Jan Wouters als spreker

Terug naar de collegebanken: het waarheidsgehalte van de huidige trends!

Ir. drs. Jan Wouters gaat met deze methode veel verder dan wat de vakgebieden trendwatching en futurologie behelzen. Hij noemt het vastpakken van trends, deze kneden en binnenste buiten keren trendcatching. Om de zaak in perspectief te plaatsen gebruikt Jan de geschiedenis van technologie en innovatie op ludieke wijze. Jan zijn vakgebied is de afgelopen tien jaar een mix van historie en toekomst van de mobiliteit en technologie geweest. Dat ging van de plug-in hybride truck uit 1899 naar de zelfrijdende Mercedes uit 1995. Van de connected car en de geautomatiseerde auto naar de zelflopende voetganger. Van de concurrentie tussen batterijen en waterstof naar shared mobility en de toekomst van stadslogistiek en milieuproblematiek. In 2013 schreef Jan een boek over de historie van de elektrische auto met de centrale vraag; is het marktaandeel van de elektrische auto van 1914 in 2020 haalbaar?

Met een saus gevuld met het grote aantal aan de mobiliteit aanverwante technologieën, kan de reis naar de technologie van de toekomst beginnen. Eén van de meest vooruitstrevende techbedrijven, Tesla wordt extra voor het voetlicht gebracht. Het adagium If you can’t beat them, join them is voorbij. If you can’t beat them, do the opposite is dé manier om succesvol te zijn. Tesla heeft talloze veelal disruptieve vernieuwingen voor het voetlicht gebracht. Praktisch zeer bruikbaar voor iedere onderneming die verder wil dan alleen omdenken. Wijlen Ischa Meijer zei ooit; veel mensen denken dat ze denken, maar dat denken ze maar. Verder is het van belang te beseffen dat de toekomst ons niet overkomt, maar dat we deze zelf maken. Daarbij zijn problemen pas problemen indien die problemen als problemen worden ervaren!

De voorstellingen van Jan zijn cabaretesk van aard, want humor kruist gebaande paden en dat leidt tot nieuwe inzichten. Naar believen komen aan bod; big data, Internet of Things, 5G en 6G, 4D printing en kunstmatige intelligentie, quantum computing, kernfusie, data science, superintelligentie, de hyperloop en nog veel meer zeer interessante technologieën. Hier en daar worden wat filterbubbels gekoppeld aan confirmation bias, tunnelvisies, ‘het leven in het moment zienswijzen’ en de ‘voorspellingsformule van Wouters’ op de technologieën losgelaten. Het zo ontstane ‘Tech Cabaret’ wordt geserveerd in een cocktail van wetenschap, humor, inspiratie, verrassing en interactie en is uniek in haar soort. Als toetje is deze voorstelling af te ronden met een hilarische quiz. Verrassing alom en nieuwe inzichten gegarandeerd!

Momenteel heeft Jan Wouters veel succes met een interactieve presentatie getiteld: “Terug naar de collegebanken”. Jan koppelt hier wetenschap aan de huidige trends rond innovaties en transities. Hij spiegelt hierbij innovaties en transities aan wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Regelmatig leidt dit tot een andere kijk op de toekomst.

Omdat innovatie en de arbeidsmarkt veel raakvlakken hebben geeft hij regelmatige presentaties over “Trends op de arbeidsmarkt”. In deze presentatie laat hij zien dat innovatie slechts tijdelijk hulp kan bieden voor de krapte op de arbeidsmarkt. Weliswaar verdwijnen door automatisering veel banen, maar vooral ook blijkt dat er steeds meer banen bijkomen. Ook geeft hij tips hoe bedrijven de krapte op de arbeidsmarkt kunnen aanpakken.

Jan is ook een uitstekende dagvoorzitter.

Thema’s

  • Mobiliteit 2030
  • Trends op de arbeidsmarkt
  • Terug naar de collegebanken: het waarheidsgehalte van de huidige trends!
  • Tesla business case
  • Trendcatching en voorspellingen
  • Combipakket Future Tech
  • Tech cabaret

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons