Joop Zoetemelk als spreker boeken

De beste Nederlandse wielrenner aller tijden

Over Joop Zoetemelk

De enorme prestaties die Joop Zoetemelk in zijn 18-jarige profcarrière leverde, overtreffen die van alle andere Nederlanders.

Joop Zoetemelk spreker

Meer over Joop zoetemelk als spreker

De beste Nederlandse wielrenner aller tijden

Joop won de Tour de France in 1980, hij finishte zes keer als tweede in Parijs en twee keer als vierde. Hij droeg 22 dagen de gele trui, hij won tien etappes waaronder twee keer de koninginnenrit op Alpe d’Huez, hij passeerde op negen hoge cols, waaronder de Galibier, de Pla d’Adet en de Puy de Dôme als eerste de top. Joop Zoetemelk is met zestien starts recordhouder aller tijden in de Tour. Zestien keer bereikte hij ook de finish. En als hij in zijn beste jaar 1974, toen hij in de bergen Eddy Merckx en alle anderen zomaar uit het wiel reed, op 22 mei in Valras tijdens de Midi Libre niet tegen de rode auto van een Engelse toerist was gebotst (gevolg: hersenvliesontsteking) dan zou zijn erelijst nog imposanter zijn geweest.
Joop Zoetemelk, die merkwaardigerwijs lange tijd en vooral in België ‘De eeuwige tweede’ werd genoemd, won als prof 198 wedstrijden, waaronder de Ronde van Spanje en de Tirreno Adriatico, driemaal Parijs-Nice, de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race, het Criterium International, twee keer de Grote Herfstprijs, de Ronde van Nederland en twee keer het kampioenschap van Nederland.

In 1985 werd Zoetemelk, 38 jaar oud, wereldkampioen op de weg in Giavera de l Montello. Hij finishte zes keer bij de vijf besten in de strijd om de regenboogtrui. In het wereldklassement eindigde hij elf keer bij de eerste tien.

Joop Zoetemelk renteniert in Germigny l’Évêque ten noorden van Parijs, waar hij – vergezeld door zijn hond – veel op jacht gaat. Samen met een gespreksleider kan hij boeiend vertellen over historie en actualiteiten in de wielrensport.

Thema

  • De beste Nederlandse wielrenner aller tijden

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons