José Boschman als spreker boeken

De weg van een school in verval tot een bloeiende school

Over José Boschman

José Boschman geeft leiding aan verandering vanuit haar moreel kompas. Haar passie voor leren en ontwikkelen en haar geloof in waardengedreven leiderschap en krachtige (multiculturele) scholen zorgen voor een boeiende presentatie met aansprekende praktijkvoorbeelden.  

Jose boschman spreker inhuren

Wat vonden anderen van José Boschman als spreker?

Recensie

José is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met José.

AVR recensie sprekersarchitecten

Roel de Bijl

Director Operations AVR

Hoe ze met oprechte aandacht mensen laat voelen dat ze gezien worden is een voorbeeld van verbindend leiderschap

“José Boschman is een inspirerende spreker die op een heel bevlogen manier een boeiend
verhaal vertelt over haar intensieve baan als zevende rector in zes jaar tijd op een
multiculturele school. Hoe ze met oprechte aandacht mensen laat voelen dat ze gezien
worden is een voorbeeld van verbindend leiderschap. De voorbeelden die ze geeft hoe ze
van een failliete school, een school maakt waar iedereen naar toe wil zijn indrukwekkend.
José heeft lessen geleerd die voor iedere organisatie van toepassing zijn. ”

Meer over José Boschman als spreker

Waardengedreven leiderschap

Vanuit de drijfveren ‘zien en gezien worden’ heeft José Boschman een multiculturele school, die aan de afgrond stond, weten te veranderen in een levensvatbare waardengedreven gemeenschap, die anderen inspireert. In deze wankelende VO-school, aan de rand van het Utrechtse Overvecht, trof zij als zevende rector in zes jaar tijd haar ultieme uitdaging. Haar verhaal over deze schoolontwikkeling neemt je mee op weg ‘van repressie naar respect en tolerantie; van reageren uit macht naar acteren vanuit gezag’. De enige brede scholengemeenschap in de stad Utrecht werd, naast de twee categorale gymnasia, de populairste school van Utrecht. En …. is dat nog steeds. PR-campagnes waren daar niet voor nodig, het kompas van de school straalde van binnen naar buiten uit.

Waardengedreven leiderschap ziet José als anker voor de ontwikkeling van individuen, groepen en organisaties. Vanuit diverse opleidingen en haar brede ervaring als docent, HR-professional, sectordirecteur, rector, bestuurder en zelfstandige kan zij met aansprekende praktijkvoorbeelden illustreren waartoe waardengedreven leiderschap kan leiden en wat het vergt.

Zij creëerde een team door confronterende ontmoetingen te organiseren tussen de medewerkers onderling. Door hen uit te nodigen elkaars drijfveren te leren kennen, maar juist ook elkaars vooroordelen, angsten en onmacht te erkennen. Er ontstond ruimte voor kwetsbaarheid en behoefte aan samenwerking, gezamenlijke verantwoordelijkheid en eigenaarschap.

Tijdens haar rectoraat heeft de school vanuit een diepgewortelde waardencultuur een stevige onderwijskwaliteit gerealiseerd. Door integraal leiderschap is de school ook weer financieel gezond geworden en is een fantastisch nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Ontwikkelingen die met een grote betrokkenheid en eigenaarschap van het gehele team, de ouders, leerlingen en schoolpartners tot stand zijn gekomen. De opdracht die José zich had gesteld was volbracht.

Tijd voor een nieuwe uitdaging: een PO-stichting met scholen in Utrecht Overvecht en Tuindorp Oost. In het PO (primair onderwijs) begint immers het pad waarover kinderen lopen naar een kansrijke en waardenvolle toekomst. Hoe kun je in de rol van bestuurder betekenisvol zijn voor deze jonge kinderen, voor de schoolteams en hun directeuren? Hoe jonger kinderen zich ‘gezien voelen en leren de ander te zien’, des te meer wordt hun eigenwaarde en zelfvertrouwen gevoed. Van daar uit kunnen zij zich verbinden met de omgeving, zelfstandig keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en uiteindelijk positief aan de wereld bijdragen.

Momenteel ondersteunt José onder andere (onderwijs)organisaties op hun weg naar kansrijke gemeenschappen. Haar passie voor leren en ontwikkelen en haar geloof in waardengedreven leiderschap en krachtige (multiculturele) scholen blijven onverminderd sterk.

Hierbij de link naar de video.

Thema’s

  • Waardengedreven leiderschap
  • Leidinggeven aan multiculturele teams
  • Leren en ontwikkelen

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons