Joyce de Ruiter als spreker boeken

Ben je een lijder of een leider?

Over Joyce de Ruiter

Op haar zestiende kreeg Joyce een diagnose die haar toekomstperspectief ingrijpend veranderde: “je wordt doof én blind”. Langzaam verliest ze haar twee zintuigen waarmee ze communiceert en zelfstandig kan functioneren. Ze leeft in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Ondanks alles ziet Joyce de wereld positief, want zoals zij zelf zegt: “Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben én ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden.”

Joyce de Ruiter als sprekers inhuren boeken

Wat vonden anderen van Joyce de Ruiter als spreker?

Recensie

Joyce is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Joyce.

teeuwengroep sprekersarchitecten logo

Mark de Witte

CEO bij De Kuyper

Een indrukwekkende en relevante presentatie

Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo’n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien. Weet zeker dat niemand van de aanwezigen dit verhaal zal vergeten en ben ervan overtuigd dat zowel ons bedrijf als iedere toehoorder hier iets goeds mee kan doen in de toekomst. 

Meer over Joyce de Ruiter als spreker

Ben je een lijder of een leider?

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad en doen een beroep op onze persoonlijke wendbaarheid. Kies je ervoor om je te laten leiden door angst en vast te willen houden aan het oude vertrouwde? Of zie jij momenten van verandering als een kans om van te leren en te groeien? Kortom: hoe wendbaar ben jij?

Als inspirerend keynotespreker is Joyce een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering. Ze deelt haar prachtige levensverhaal met haar beste persoonlijke inzichten gecombineerd met de psychologie van veranderen. Zo houdt zij op verrassende wijze én met een vleugje humor wekelijks honderden professionals, managers, ondernemers en hun medewerkers dezelfde spiegel voor: onderuit of vooruit?

Haar toehoorders ontdekken dat iedere verandering de voedingsbodem en katalysator kan zijn voor toekomstige kansen en successen.

De angst en weerstand voor verandering wordt omgezet in een wendbare mindset om veranderingen die men mogelijk als een bedreiging ervaart anders te bekijken en te zien als groeikansen.

Doordat Joyce zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal. Thema’s die aan bod kunnen komen tijdens de keynote:

 • Leer hoe leiding te geven aan verandering van jezelf, of anderen
 • Ontdek hoe je met een ‘growth mindset’ de groeikansen van verandering kunt zien en benutten
 • Word je bewust van de houding die je aanneemt als een verandering op je afkomt en de voorbeeldrol die je hier in hebt
 • Ontwikkel een anticiperende houding
 • Kijk door de lens van levenshaast om te bepalen waar jij het verschil in wilt maken
 • Vergroot het eigenaarschap in jouw organisatie
 • Ga van weerstand voor de verandering naar acceptatie en omarmen
 • Ontwikkel een wendbare mindset
 • Het belang van samenwerken in uitdagende omstandigheden
 • Herdefinieer het begrip wat iemands waarde is
 • Hoe je zorgt voor verbinding
 • Kijk vanuit een patiëntenbril naar hoe jij als zorgverlener empowerende care kunt bieden

Naast inspirerende spreker is Joyce ook trainer en coach bij de Speakers Club waar ze sprekers en business leaders begeleidt naar hun next level in spreken. Ze is ambassadeur van Stichting Ushersyndroom en auteur van o.a. ‘Niet horen Niet zien Niet zwijgen’. Een prachtig autobiografisch verhaal over levenshaast, de zoektocht naar dealen met het continue veranderproces en de groeiende overtuiging dat ze de wereld iets te vertellen heeft. Want dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

In haar boek heeft Joyce ook diverse songteksten opgenomen die veel voor haar betekenen en prachtig aansluiten op haar verhaal. Indien gewenst kan de lezing van Joyce worden aangevuld met een zangeres die onder muzikale begeleiding van een gitarist fragmenten van deze nummers zingt. Impact, beleving en kippenvel gegarandeerd!

Joyce verzorgt ook (persoonlijke) leiderschapssessies waarbij haar lezing wordt uitgebreid met een interactieve video-opdracht. Het resultaat: een tastbaar startpunt voor het ontwikkelen van ieders individuele visie op z’n eigen rol en tevens reminder voor de realisatie ervan. Dit kan voor zowel voor professionals als voor leidinggevenden op maat worden ontwikkeld.

Thema

 • Ben je een lijder of een leider?

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons