Koert van Mensvoort als spreker boeken

Next Nature: hoe technologie een natuur op zichzelf wordt

Over Koert van Mensvoort

Dr. Koert van Mensvoort is als filosoof en kunstenaar het meest bekend vanwege zijn Next Nature visie, die draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren. Het is zijn doel om onze co-evolutionaire relatie met technologie beter te begrijpen en een pad naar de toekomst uitstippelen dat zowel bevredigend is voor de mensheid als voor onze planeet als geheel.

Koert van mensvoort inhuren boeken

Meer over Koert van Mensvoort als spreker

Next Nature: hoe technologie een natuur op zichzelf wordt

Van Mensvoort geeft zijn visie vorm in allerlei media. Enkele van zijn projecten zijn de NANO Supermarket (een rondreizende omgebouwde SRV-wagen vol producten die in de komende 10 jaar op de markt kunnen komen), het Kweekvlees Kookboek (dat het vlees van de toekomst verkent), de Fake For Real Memory Game (over de spanning tussen realiteit en simulatie), de Datafontein (een via het internet met wisselkoersen verbonden water fontein), en het Rayfish Footwear project (over een fictief bedrijf dat gepersonaliseerde schoenen maakt van genetisch gemodificeerd roggeleer).

Ook geeft Van Mensvoort een boeiende presentatie over de digitalisering in de zorg; aan de hand van een aantal healthcare gerelateerde producten uit de NANO Supermarket wordt de innovatie in de zorgverlening glashelder toegelicht.

Van Mensvoort geeft wereldwijd inspirerende visuele lezingen – van São Paulo tot Los Angeles, Van Bangkok tot Hong Kong – en is een veel geziene gast in diverse media variërend van het NOS Journaal tot RTL Koffietijd, van VPRO Tegenlicht tot Klokhuis TV. Tevens is hij oprichter en directeur van het Next Nature Network in Amsterdam en parttime verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De lezingen van Van Mensvoort zijn een belevenis die je beeld van natuur opfrissen en je kijk op technologie resetten.

Thema’s

  • Next Nature: Hoe technologie een natuur op zichzelf wordt
  • Digitalisering in de zorg
  • NANO-Technologie en de mogelijke impact ons alledaagse leven
  • Voedseltechnologie, in het bijzonder de potentie van Kweekvlees
  • Geld als medium: Virtuele munteenheden en ECO currency

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons