Maria Genova als spreker boeken

Cybercrime

Over Maria Genova

Schrijfster en onderzoeksjournalist Maria Genova is één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. Maria kwam op 19-jarige leeftijd van Bulgarije naar Nederland en studeerde ze journalistiek aan de Academie voor Journalistiek te Tilburg. Vanaf dan is haar CV uitdagend te noemen en schreef ze onder andere diverse taboedoorbrekende boeken.

Maria-genova-boeken-inhuren-spreker

Meer over Maria Genova als spreker

Komt een vrouw bij de h@cker

Enkele van haar boeken: 
– ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ een boek over de vrouwenhandel in Nederland.
– ‘Het Duivelskind’ de waarheid over kindermishandeling en falende jeugdzorg. De 13e druk van dit boek is nu in de verkoop.
– ‘Sexy Selfies’ over cyberpesten, sexting en de donkere kant van social media.
– ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ over hoe gemakkelijk we omgaan met onze privacy en belangrijke gegevens en daardoor steeds vaker slachtoffer worden van cybercrime. De 14e druk van dit boek is nu in de verkoop.

Haar toegankelijke lezingen vol voorbeelden uit de praktijk zijn een eyeopener voor grote groepen mensen. Als digibeet kwam Maria in de wereld van de hackers terecht en ontdekte wat de meeste mensen en bedrijven allemaal verkeerd doen. Haar openhartige boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ werd een hit in het bedrijfsleven.

Maria: “Iedereen werkt tegenwoordig met computers, maar de meeste medewerkers kennen de digitale gevaren totaal niet. Mijn voordeel is dat ik geen ICT-er ben, waardoor ik alles op een heldere manier kan vertellen, zonder in vaktermen te vallen”.

Wat zijn zoal de zaken die aan bod komen tijdens een interactieve presentatie van Maria?

Ze laat zien hoe simpel de computernetwerken van veel bedrijven via de eigen medewerkers te hacken zijn en hoe de hackers de gevonden informatie misbruiken. Ze laat ook zien hoe groot de gevolgen van identiteitsfraude zijn als klantgegevens gestolen worden. Maria geeft de deelnemers veel tips om hun digitale veiligheid te vergroten. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen wachtwoorden en is Wifi eigenlijk wel veilig? Mogen bedrijven je paspoort of bedrijven kopiëren en wat is de beste manier om je computer en je mobiel te beveiligen tegen hackers? Hoe onderscheid je een echte factuur van een nepfactuur en hoe weet je of een e-mail bijlage veilig is?

Maria laat zien hoe weinig moeite het kost om een computer te hacken en een identiteit te stelen. Daarnaast laat ze zien hoe de medewerkers fraudeurs en hackers in de kaart spelen, meestal uit onwetendheid.

Thema

  • Komt een vrouw bij de h@cker

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Gerelateerde sprekers

Andre Brouwers

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

Alex Klein

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

André Brouwers

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

Andere onderwerpen van De TeeuwenGroep

Innovatie & Trends
TeeuwenGroep heeft een divers aanbod van sprekers op het gebied van innovatie en trends. Deze sprekers kunnen het publiek tijdens een bijeenkomst meenemen in de interessante wereld van de veranderende trends en innovaties. Door de continue veranderingen in de markt is dit een onderwerp dat steeds actueel is.

Tech 
TeeuwenGroep heeft een divers aanbod aan sprekers. Zij kunnen hun publiek meenemen in de relevante onderwerpen van dit moment op het gebied van technologie en ICT. De sprekers gaan vanuit hun eigen ervaringen en inzichten dieper in op verschillende innovaties en mogelijkheden binnen de technologie en ICT wereld.

Zorg
TeeuwenGroep heeft een gevarieerd aanbod van zorgsprekers. Zij kunnen het publiek meenemen in de relevante onderwerpen van dit moment. De sprekers gaan vanuit hun eigen ervaringen dieper in op de verschillende aspecten van de zorg. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld technologisering, vitaliteit en de ouder wordende mens.

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons