Martijn Arets als spreker boeken

Business kansen die de wereld op zijn kop zetten

Over Martijn Arets

Martijn Arets trekt momenteel door Europa om “disruptive innovations” ideeën voor allerlei branches op te sporen. Dit zijn innovaties die een totaal nieuwe markt creëren en heel andere verdienmodellen doen ontstaan. Vaak worden hele bedrijfstakken weggevaagd en oude technologieën vervangen door nieuwe. 

Martijn arets inhuren boeken spreker

Meer over Martijn Arets als spreker

Business kansen die de wereld op zijn kop zetten

In het voorjaar 2014 investeerden bijvoorbeeld bijna 500 investeerders via crowdfunding € 560.125,- in SnappCar: een internetdienst waarmee particulieren en bedrijven hun auto kunnen delen. Duizenden mensen werkten vele uren aan Wikipedia en maakten met elkaar de meest accurate encyclopedie ter wereld. Intussen sloot in 2012 het instituut Encyclopedia Britannica na 244 jaar haar persen. AirBnB, een website welke in 2009 door drie studenten die een extra zakcentje wilden verdienen werd opgezet, waar je voor een korte tijd jouw woning of extra kamer kunt verhuren aan toeristen heeft intussen ruim 5,5 miljoen adressen in alle landen van de wereld en is met een waardering van 10 miljard dollar de op drie na grootste hotelketen ter wereld. 

Zijn bovenstaande voorbeelden indrukwekkend? Absoluut. Zijn ze uniek? Steeds minder. Zijn ze vlekkeloos uitgevoerd en bestand tegen de toekomst? Dat valt te bezien. Het valt niet te ontkennen dat we in een tijd leven waar mede dankzij internet, gelijkgestemden, tegen geen of lage kosten, middelen hebben gekregen om zich te verenigen en om het verschil te maken. In een ongekend tempo en zonder fysieke of mentale grenzen. En hiermee wordt de gevestigde orde flink door elkaar geschud.

Martijn Arets noemt dit The Power to the Crowd. Dit is de kracht van het delen van kennis en het durven delen van je ideeën. Delen is voor hem vermenigvuldigen. Deze Collaborative Economyzorgt voor een revolutie.

Martin Arets is gefascineerd door deze nieuw economie. Met behulp van crowdfunding heeft hij reeds een Brand Expedition achter de rug: Een zoektocht naar de kracht van grote merken. Zijn slogan: Klein beginnen maar wel groot denken. In 2014 start hij zijn 2-jarige Crowd Expedition waarin hij met 25 partners en 80 externe experts in gesprek gaat over innovaties en nieuwe ideeën. Op zoek naar hoe de Collaborative Economy de wereld van branches als mobiliteit, financiële dienstverlening, energie, onderwijs en gezondheidszorg op zijn kop gaat zetten. En op zoek naar hoe de bestaande ‘oude’ economie concrete stappen kan maken naar deze nieuwe economie. Immers: het feit dat er iets nieuws is betekent niet dat het oude niet meer werkt. De magie zit in het samenwerken van deze twee werelden.

De presentaties van Martijn zijn ware eye-openers en levert een bron aan ideeën op. Laat u verrassen door een man die door de Europese Unie reeds omarmd is en behoort tot een van de 40 Young Potential European Leaders onder de 40 en die als kleine ‘mosquito’ John de Mol en Reinout Oerlemans versloeg in de challenge voor de titel Sprout beste ondernemer van 2011.

Thema’s

  • Collaborative Economy
  • Brand Expedition
  • De wereld veroveren zonder een cent op zak
  • De toekomst in Europa door de ogen van een European Young leader

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons