Paul Schnabel als spreker of dagvoorzitter boeken

Welvaart en welzijn in Nederland

Over Paul Schnabel

Prof. dr. Paul Schnabel, sinds 1998 tot 1 mei 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, werd in 1948 geboren in Bergen op Zoom en groeide op in Breda. Hij studeerde sociologie in Utrecht en in het Duitse Bielefeld. Hij was hoofd onderzoek van het Trimbos-instituut (geestelijke gezondheidszorg) in Utrecht en hoogleraar klinische psychologie. 

Paul Schnabel inhuren boeken

Meer over Paul Schnabel als spreker

Welvaart en welzijn in Nederland

Sinds 2002 is Paul een van de tien universiteitshoogleraren van de Universiteit Utrecht. Een van Paul zijn nevenfuncties is die van Vertrouwenspersoon Wetenschappelijk Integriteit. Daarnaast heeft Paul zijn handen vol aan andere werkzaamheden, zoals zijn taken als Kroonlid van de SER, als penningmeester van het Concertgebouworkest, de vier musea waar hij bij betrokken is, zijn commissariaat bij ING en in 2013 ook het juryvoorzitterschap van de P.C. Hooft-prijs. In 2015 werd Paul Schnabel gekozen tot lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal.

Daarnaast schreef hij columns voor NRC/Handelsblad het Financieele Dagblad en is hij columnist in het historisch tijdschrift ‘Maarten’. In 2010 ontving hij de eens in de twee jaar uitgereikte eremedaille van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Sinds 2006 wordt hij door de De Volkskrant jaarlijks vermeld in de top tien van invloedrijkste personen in Nederland. Zijn meest recente boek is ´Rare jaren. Over welzijn en welvaart in Nederland’.

Paul is tevens een ervaren en succesvol dagvoorzitter met een enthousiaste omgang met het publiek. 

Thema’s

 • Over welvaart en welzijn in Nederland
 • Actualiteiten rond pensioenen
 • De toekomst van de arbeidsmarkt
 • Krimpregio’s
 • Naar een duurzame toekomst
 • Trends van belang voor ondernemers|
 • Hoe gezond is onze gezondheidszorg?
 • Innovatie als onmisbare krachtbron
 • De kunstbeleving van de 17e Eeuw tot de 21e eeuw
 • Participatiesamenleving
 • Actualiteiten rond wonen en architectuur

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons