Reinier Castelein als spreker of dagvoorzitter boeken

Hoe Artificial Intelligence de arbeidsmarkt op zijn kop zet

Over Reinier Castelein

Reinier Castelein is voorzitter van De Unie, dé vak- en netwerkorganisatie van Nederland voor het midden en hoger personeel. Reinier begon zijn carrière in het internationale hotelwezen. Daarna maakte hij de overstap naar Air France KLM. In 2012 werd hij benoemd tot voorzitter van De Unie. Door een onafhankelijke koers te varen, bracht hij nieuwe elan in het polderlandschap. Hij maakte zich los van de machtige vakcentrales. Bevrijd uit het keurslijf van het ‘oude denken’ ontwikkelde hij De Unie tot een innoverende vakorganisatie, die haar leden en haar achterban weer zelf laat beslissen.In de participatiesamenleving, zoals Reinier Castelein zich die voortelt, is er ruimte voor Welzijn voor iedereen. In Welzijn is de nieuwe welvaart zet hij zijn visie op de nieuwe economie uiteen.

Reinier castelein inhuren spreker

Meer over Reinier Castelein als spreker

Een disruptieve innovatie

De oude economie van banenplannen en het rondpompen van miljarden aan gemeenschapsgelden is toe aan verandering. Door robotisering en automatisering en de enorme toename van zelfstandig werkenden en flexibele arbeid is de arbeidsmarkt ingrijpend veranderd. Het debat daarover verhult het feit dat er steeds meer mensen langs de zijlijn staan. In een gezonde samenleving komt iedereen tot z’n recht, ongeacht leeftijd of afkomst, baan of geen baan. En dat is mogelijk als we de samenleving economisch anders organiseren en weer waarde toekennen aan dat wat werkelijk belangrijk is.

De oude definitie van werk en inkomen zijn aan vernieuwing toe en vragen om innovatief beleid. Dit nieuwe tijdperk biedt kansen voor een volwassen participatiesamenleving. Nederland kan een leidende rol vervullen in de transitie, die wereldwijd plaatsvindt.

In zijn presentatie “Hoe Artificial Intelligence de arbeidsmarkt op zijn kop zet” gaat hij onder meer in op  hoe door slimme matching snel de juiste persoon op de juiste plaats kan komen. Hoe de arbeidswetgeving op zijn kop komt te staan en de discussie tussen werknemer en ZZP ‘er op scherp komt te staan en AI disruptief is voor de arbeidsmarkt. De morele en ethische discussie wil Reinier graag met zijn publiek aangaan.

Daarnaast is Reinier een bevlogen dagvoorzitter die zijn publiek op een aanstekelijke manier betrekt bij de discussie.

Thema’s

  • Hoe Artificial Intelligence de arbeidmarkt op zijn kop zet. Een disruptieve innovatie.
  • Waarom moet ik bij jullie komen werken?

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons