Reinier van den Berg als spreker boeken

Weer en klimaat

Over Reinier van den Berg 

Reinier spreekt met passie en overtuiging over weer en klimaat. Maar zijn grootste drive is mensen inspireren om de kans en uitdaging in duurzaamheid te zien. Voor hem was het weer zijn eerste passie. Als tienjarig jochie wist hij het al: later weerpresentator worden. Na middelbare school en Universiteit Wageningen was hij nauw betrokken bij de oprichting van Meteo Consult en vanaf 1989 kwam hij ook op de landelijke tv. Bij RTL4, en inderdaad, als weerpresentator. In meer dan 30 jaar heeft hij heel wat depressies aangekondigd op het scherm, maar nog veel meer hogedrukgebieden. Want hij is een echte optimist. Die graag voor het avontuur en de uitdaging gaat.

Reinier van den berg inhuren boeken

Meer over Reinier van den Berg als spreker

Weer en klimaat

Dat avontuur en die uitdaging zocht hij bijvoorbeeld in het jagen op tornado’s in de VS, of het organiseren van een expeditie naar de Groenlandse ijskap, maar vandaag de dag vooral ook als duurzame ondernemer. Vooral innovatieve bedrijven en start-ups in duurzame diensten en producten hebben al gauw zijn hart en passie gewonnen.

Die passie kan hij ook kwijt op het podium. Om de mensen in de zaal mateloos te boeien en te inspireren. Enerzijds over de impact van klimaatverandering, anderzijds over de kansen en de uitdagingen om het tij te keren. In de oplossingen kan natuur in het algemeen en bos in het bijzonder een rol van betekenis spelen. Vandaar dat hij in 2020 het boek Bladgoud heeft geschreven. Dat gaat over de onschatbare waarde van bomen.

Duurzaamheid dus. Op welke vijf pijlers kunnen we een robuust, geloofwaardig en duurzaam beleid bouwen? Wat zijn de kansen en de uitdagingen? Wat is de kracht van ‘de ander te groen af zijn’? De slotconclusie is helder: Yes we can! We kunnen de crisis ombuigen naar een kans. De depressie veranderen in een hogedrukgebied!

Thema

  • Weer en klimaat

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons