Rob de Wijk als spreker boeken

Machtspolitiek

Over Rob de Wijk

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Campus Den Haag van de Leidse Universiteit Leiden en directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Ook is hij columnist voor Trouw en een veelgevraagd radio- en tv-commentator.

Rob de Wijk inhuren spreker

Meer over Rob de Wijk als spreker

Machtspolitiek: Het gevaar van Poetin

In internationale betrekkingen gaat het om macht. Maar wie heeft het tegenwoordig voor het zeggen en is het Westen nog wel opgewassen tegen de groeiende invloed van opkomende landen zoals China, Rusland en India? Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd met voornamelijk Westerse machtspolitiek. Nu doen ook opkomende landen aan landjepik. Zo kwam China recent met buren in conflict over grondstofrijke zeegebieden. Rob de Wijk waarschuwde jaren geleden al dat Poetin ook een gevaar zou vormen in dit opzicht. Negentiende-eeuws gedrag in de eenentwintigste eeuw, zo noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de inval van Rusland op de Krim. Welke gevolgen heeft de oprichting van banken en vrijhandelszones door China en de overige BRICS-landen voor de mondiale machtsverhoudingen? Vormt deze economische alliantie een uitdaging voor de geopolitieke status quo en de Amerikaanse hegemonie? Rob de Wijk geeft op deze vragen antwoord in zijn presentatie over Machtspolitiek en hij gaat dieper in op recente ontwikkelingen in de mondiale machtsverhoudingen.

Thema’s

  • Wie heeft de macht in de wereld?
  • Hoe kunnen ondernemers ons uit de crisis trekken?

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons