Rob de Wijk als spreker boeken

Machtspolitiek

Over Rob de Wijk

Rob de Wijk is Emeritus hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast is hij voorzitter van de National Security Think Tank en columnist voor dagblad Trouw. Hij is een veelgevraagd radio- en tv-commentator die momenteel regelmatig zijn licht laat schijnen over de oorlog in Oekraïne.

Rob de Wijk spreker inhuren boeken

Meer over Rob de Wijk als spreker

Machtspolitiek: Het gevaar van Poetin

In internationale betrekkingen gaat het om macht. Maar wie heeft het tegenwoordig voor het zeggen en is het Westen nog wel opgewassen tegen de groeiende invloed van China en India? Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd met voornamelijk Westerse machtspolitiek. Zo speelt er het conflict tussen China en Taiwan, China die zijn invloed in Afrika de laatste jaren heeft versterkt en aast op de grondstoffen rijkdom van Afrika. Rob de Wijk waarschuwde jaren geleden al dat Poetin ook een gevaar zou vormen voor Europa. In zijn columns in Trouw en zijn media optredens besprak hij onder meer of de inzet van kernwapens door Poetin een reële optie is? De Russische olie- en gasopbrengsten zijn nog nooit zo hoog: Zijn de sancties wel effectief? Is er een kans op vredesbesprekingen tussen Poetin en Zelensky? In hoeverre gaat de steun van China aan Poetin? De wereld van Poetin: Hij ziet zichzelf als leider van de heilige Russische natie. Deze en vele andere onderwerpen brengt Rob de Wijk ter sprake in zijn presentaties.

Rob de Wijk heeft vele succesvolle boeken geschreven waaronder: “De slag om Europa”, “De nieuwe wereldorde: Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt”, “De nieuwe revolutionaire golf: Waarom burgers zich van hun leiders afkeren”.

Rob de Wijk geeft op deze vragen antwoord in zijn presentatie over Machtspolitiek en hij gaat dieper in op recente ontwikkelingen in de mondiale machtsverhoudingen en wat dit betekent voor onze maatschappij en onze economie.

Thema’s

  • Wie heeft de macht in de wereld?
  • Hoe kunnen ondernemers ons uit de crisis trekken?

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons