Robin van Galen als spreker boeken

Specialist op het gebied van coaching, leiderschap en teamontwikkeling

Over Robin van Galen

Robin presenteert met flair, humor en passie over het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leidinggeven, samenwerken, coachen en ambitie komen aan bod. Met name zijn toegepaste theorie over MBTI, over de verschillen in karakters en type mensen spreekt veel mensen aan. Verder geeft Robin waterpolo clinics, waarin teamwork centraal staat.

Robin van galen spreker inhuren

Meer over Robin van Galen als spreker

Coachen, leidinggeven en het ontwikkelen van een team

Robin van Galen was zelf een talentvol waterpolospeler en haalde het Nederlands team. Een slepende schouderblessure gooide echter roet in het eten. Noodgedwongen moest hij aan de zijlijn toekijken hoe zijn voormalige teamgenoten beter werden. De ambitieuze Robin van Galen wilde zichzelf verder ontwikkelen en zocht zijn uitdagingen op het gebied van coaching. Hij verdiepte zich in teamprocessen en de verschillende stijlen van leiderschap. Met zijn nieuwe ervaring ging hij aan de slag als clubcoach.

Na diverse successen bij verschillende clubs (tien nationale titels bij vier verschillende teams) werd Robin van Galen gevraagd voor de positie als bondscoach van de Nederlandse waterpoloheren. Hij zag echter bij de Nederlandse dames meer potentie en stapte over. Met deze dames ging hij een proces in om het Nederlandse waterpolo weer naar de wereldtop te brengen. Na een moeizame periode, waar Robin van Galen open en eerlijk over presenteert (de Tuckman theorie) begon het team in 2007 te draaien. Nederland kwalificeerde zich als eerste voor de Olympische Spelen in Beijing 2008. Het resultaat is wellicht al bekend. Ruim 3 miljoen Nederlanders zagen de waterpolodames in de Olympische finale van de Verenigde Staten winnen!

Van 2011 tot juli 2014 was hij coach van het mannenteam van Utrecht, waarmee hij de nationale waterpolobeker won, de eerste grote nationale prijs in 100 jaar Utrechtse clubgeschiedenis. In 2013 begon Robin als coach van de Nederlandse waterpolomannen. Helaas lukte het Robin en zijn team op een haar na niet zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016. In een bloedstollende penalty serie ging er één strafworp teveel mis. Omdat hij als coach niet aanwezig was in Rio, kon Robin dagelijks samen met Tom Egbers het programma Studio Rio presenteren voor de NOS.

Robin van Galen trainde drie jaar intensief met de Nederlandse waterpolodames. Het maken van keuzes, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en ambitie zette het proces in gang dat leidde naar Olympisch goud. Robin vertelt over zijn rol als coach, inspirator en lotgenoot. Na ruim 30 jaar coach te zijn geweest heeft Robin zijn oude vak als docent Economie en Marketing aan de Hogeschool Rotterdam weer opgepakt. Daarnaast coacht hij ook teams en individuen in het onderwijs en bedrijfsleven als consultant voor Dutchleaders.

Thema

  • Coaching, leiderschap en teamontwikkeling

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons