Steven Pont als spreker boeken

Psycholoog en ondernemer

Over Steven Pont

Het grote ego van de Nederlander is wereldberoemd. We worden vaak nogal confronterend gevonden en sommigen vinden ons zelfs een beetje bot! We zijn immers vaak overtuigd van ons gelijk en zijn meestal niet bang daar anderen vervolgens ook weer van te willen overtuigen.  Dat grote ego heeft zowel een positieve als een negatieve kant . Aan de ene kant maakt dat ons een volk van ondernemers en een volk van individualisten. Aan de andere kant maakt het Nederlanders soms wel wat moeilijk aan te sturen.

Steven pont inhuren boeken als spreker

Meer over Steven Pont als spreker

Psycholoog en ondernemer

De vraag is natuurlijk allereerst waar dat ego van ons vandaan komt. Psycholoog Steven Pont maakt daarvoor in zijn levendige presentatie eerst een reisje dat (uiteraard) bij Freud begint, nog steeds de meest geciteerde gedragswetenschapper ter wereld, om te snappen wat een ego eigenlijk is en waarom het überhaupt bestaat. Daarna bespreekt hij  hoe we in onze bedrijven en instellingen met die ego’s om kunnen gaan.

Steven Pont (1962) is ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en mediator. Een ontwikkelingspsycholoog richt zich vooral op het individu, een systeemtherapeut op de omgeving en mediators op de conflicten. In de tijd dat hij voor instellingen werkte, was hij  tien jaar lang leidinggevende en manager. Nu is hij columnist voor o.a. het Parool en het Humanistisch Verbond en schrijver van verschillende boeken over psychologische onderwerpen. In al zijn boeken probeert hij in begrijpelijke taal zijn lezers binnen te voeren in een bepaalde psychologische thematiek:

• Neuroten! Waarom je soms gek wordt van je collega’s (en zij van jou) handelt over de
soms onmogelijke omgang met de mensen op het werk
• Alle liefde is economie behandelt de emotionele ruilhandel binnen alle menselijke relaties, waaronder die op de werkvloer
• De do’s  en don’ts van de opvoeding gaat over de grote overeenkomsten tussen de
ouder en de manager
• Goed Kwaad gaat over woedebeheersing,
• ‘Er zit systeem in…!’ behandelt de systeemtheorie 
• Wijze Woorden is een brievenboek, waarin 23 bekende Nederlanders en professionals
een brief aan hun eigen kind(eren) schrijven over wat volgens hen de essentie van het bestaan is
• Sociaal vaardig over de 8 belangrijkste sociaal-emotionele vaardigheden voor de opvoeding van ouders voor hun kinderen
• Zijn nieuwste boek Scheidzooi, over de ontwikkelingspsychologische gevolgen van een scheiding voor kinderen, is nog in de maak

Verder treedt Steven Pont vaak in de media. Zo was hij de vaste psycholoog van een groot aantal televisieprogramma’s, waaronder Big Brother, Mannen van een Zekere Leeftijd (samen met o.a. Viggo Waas, Prem Radhakishun en Gijs Scholten van Asschat), Oppassen en Wegwezen, en NL Fit.

“Ik geef graag presentaties en trainingen; van pedagogiek op kinderdagverblijven tot aan communicatie- en managementtrainingen voor bedrijven”. Een presentatie van Steven Pont wordt gekenmerkt door zijn grote betrokkenheid en enthousiasme en kennis van zaken. 

Thema’s

  • Leiderschap
  • Psychologie op de werkvloer
  • Menselijke dynamiek in bedrijven
  • Wat is een persoonlijkheid eigenlijk
  • Neuroten! Waarom je soms gek wordt van je collega’s
  • Omgaan met egoá voor ondernemers
  • Omgaan met ego’s voor leidinggevenden
  • Onderwijs in de 21e eeuw

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons