Toon Gerbrands als spreker boeken

Presteren kent geen compromissen

Over Toon Gerbrands

Toon Gerbrands (Sneek, 1957) is een man, die veel successen achter zijn naam heeft staan in meerdere omgevingen. Hij heeft bewezen, dat zijn aanpak werkt en succesvol is. Als bondscoach van het Nederlands Heren volleybalteam werd hij Europees kampioen (de enige keer in de geschiedenis) en bereikte hij de Olympische spelen van Sydney. 

Toon gerbrands spreker inhuren

Meer over Toon Gerbrands als spreker

Presteren kent geen compromissen

In zijn periode als bondscoach klom het Nederlands team op tot de eerste plaats op de wereldranglijst en werd het team ook sportploeg van het jaar in Nederland. Als clubcoach  leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. Iets wat in de volleybalsport slechts één club lukte, gedurende het bestaan van de volleybalsport. In Nederland veroverde hij met zijn unieke aanpak en visie 4 landstitels, 2 bekers en 3 supercups. Naast zijn werkzaamheden in de sport heeft hij ruime ervaring als manager en interim-manager bij diverse werkgevers. Ook hier bleek zijn aanpak succesvol. Onder zijn leiding heeft de gemeente Harderwijk de milieuprijs van Nederland gewonnen. Ook op het gebied van topsportmanagement heeft bij ervaring opgebouwd, met zijn werk als directeur van een schaatsploeg en verantwoordelijk voor de sportsponsoring gedurende meerdere jaren. Bij de voetbalclub AZ, speelde hij een prominente rol in de organisatie van deze club. Met een duidelijke visie zijn hier verrassende resultaten geboekt de afgelopen jaren. Met als hoogtepunten het landskampioenschap in het seizoen 2008 – 2009 en de bekerwinst in 2013. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de roerige tijd van AZ ten tijde van de curator. Een paar jaar later blijkt er weer een solide en professionele organisatie te staan. Daar kreeg AZ alom waardering en erkenning voor. AZ handhaafde zich in de subtop van Nederland. Na 12 succesvolle seizoenen bij AZ maakte hij in 2014 de stap naar Eindhoven als algemeen directeur bij de voetbalclub PSV. Ook daar was hij direct succesvol. Na acht seizoenen bij PSV te zijn geweest werd hij met ingang van september 2022 voor onbepaalde tijd door NAC Breda aangenomen als extern adviseur.

Hij is de auteur van meerdere bestsellers:  De kunst van coachen en de managementboeken: De lerende winnaar, De succescrisis en zijn meest recente succesvolle uitgaven: “Mijn Stijl” en “Iedereen fit genoeg om te presteren”. In De Lerende Winnaar beschrijft hij het proces van presteren. Altijd onderweg en voortdurend op zoek naar het betere. Het boek De Succescrisis beschrijft de aanpak van onzekere tijden en crisissituaties. In “Mijn Stijl” geeft hij unieke inzichten over het leiden van een topsportomgeving waar gepresteerd moet worden: wat zijn de principes om succes te bereiken en hoe komt een prestatieklimaat tot stand.

Kortom een zeer veelzijdige man met een brede ervaring op meerdere gebieden. Zijn passie, zijn energie, zijn brede ervaring, zijn aanpak en zijn visie staan borg voor een zeer inspirerende lezing met de sport, presteren en management als metaforen.

 

Thema

  • Presteren kent geen compromissen

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons