Ymkje Leijstra als spreker of dagvoorzitter boeken

Veranderen vanuit inclusief leiderschap

Over Ymkje Leijstra 

Spreker over inclusief leiderschap, empowerment, organisatiecultuur in relatie tot transitie en intergenerationeel samenwerken.
Ymkje is dol op verschil en heeft ervaring in het spreken voor leiders van CEO’s van grote multinationals tot wijkagenten, van schoolbesturen tot woningcorporaties.

Ymkje leijstra inhuren boeken spreker

Meer over Ymkje Leijstra als spreker

Veranderen vanuit inclusief leiderschap

Ymkje is een ervaren manager, slechtziend cultureel antropoloog en bovenal Drs. in anders! Ymkje wist al op jonge leeftijd dat ze slechtziend zou worden. Dit gaf haar een ‘pluk de dag’ mentaliteit. Ze reisde de wereld over en werd op haar 23e, naast haar twee studies culturele antropologie en algemene sociale wetenschappen, shopmanager bij een reisbureau. Maatschappelijke veranderingen, zoals de effecten van de digitale transitie op de reiswereld, intrigeerden haar.

Ze maakte na haar afstuderen, de overstap naar de wereld van onderzoek en advies binnen het veiligheidsdomein van de overheid. Reizen, cultuurverandering en ondernemen zijn nog altijd haar passie inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf ‘de Leiderschapsreiziger. Hiermee helpt ze organisaties bij het versterken van leiderschap in tijden van verandering.

Ymkje helpt organisaties in veranderen vanuit inclusief leiderschap. Verandering in de samenleving en in organisaties blijft en diversiteit neemt alleen maar toe: Diversiteit in generaties die samenwerken, in leefstijlen, diversiteit tussen teams of diversiteit qua verandertempo. Diversiteit geeft kracht aan innovatie maar dat gaat vaak niet vanzelf. Ymkje helpt organisaties die worstelen met ‘anders’ in tijden van ‘steeds weer anders’.Ymkje reist met leiders mee in hun zoektocht hoe je in tijden van transitie en cultuurverandering goede gesprekken voert, uitdagingen aangaat en tot gedragen besluiten komt

Ymkje neemt je mee in de wereld van inclusief leiderschap, deep democracy en systemisch transitiemanagement. Deep Democracy is een methode die de onderstroom in groepen zichtbaar maakt zodat iedereen zich gehoord voelt. Ze gebruikt in haar verhaal haar persoonlijke transitie naar slechtziende als illustratie van hoe veranderen werkt in organisaties en hoe inclusief leiderschap daarbij helpt. Ymkje ontroert en inspireert. Verwacht diep filosofisch en praktische rijtjes. Ze werkt graag interactief, stelt nieuwsgierige vragen, weet ingewikkelde patronen te ontwarren, houdt een spiegel voor en reikt leiders praktische methoden aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

Ymkje Leijstra presenteert tevens het thema “Intergenerationeel samenwerken”. De thema’s die hierin naar voren komen zijn: antropologische blik op generaties, de wereld door de ogen van generatie Z,  hoe zien andere generaties hen? Incl stereotypen over en weer, hoe creëer je een veilig en inclusief werk/onderwijs klimaat waar verschillende generaties zichzelf kunnen zijn en zich weten aan te passen aan elkaar?, wat vraagt dit van het leiderschap in organisaties?

Ymkje is naast spreker ook een gedreven dagvoorzitter die veel losmaakt bij haar publiek.

Referentie:
“Op een prettige, natuurlijk manier wist ze de boodschap over te brengen door haar persoonlijke verhaal maar ook praktische tipse te geven. Het contact vooraf bij ons verliep prettig. Ymkje is geïnteresseerd in het bedrijf, de doelgroep en het doel van haar talk
Marlot Memel, Ahold Delhaize.

Thema’s

  • Veranderen vanuit inclusief leiderschap
  • Organisatiecultuur in relatie tot transitie
  • Empowerment

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons