Albert van Breemen als spreker boeken

Dé Artificial Intelligence specialist

Over Albert van Breemen

Technologie, innovatie en ondernemen zijn passies van Albert van Breemen (1973). Niet alleen is hij een expert op veel technologische gebieden, hij legt ook graag in Jip-en-Janneke taal moeilijke onderwerpen uit aan een ‘leken’-publiek. Met veel enthousiasme en pakkende voorbeelden boeit hij een publiek en vertelt hij over de moeilijkste onderwerpen zoals 3D printen, robotica, quantum computing en kunstmatige intelligentie.

Albert van breemen inhuren

Meer over Albert van Breemen als spreker

Hoe artificial Intelligence de wereld op zijn kop gaat zetten 

Albert studeerde elektrotechniek aan de Universiteit Twente en ronde daarna in 2001 zijn promotie af op het gebied van intelligente software systemen. Daarna is hij gaan werken bij een van de meest innovatieve plaatsen in de wereld: Philips Research. Zijn belangrijkste bijdragen hier was de ‘iCat user-interface robot’. Deze robot werd gebruikt voor sociale interactie met ouderen en kinderen. Hij was hiermee een van de pioneers op het gebied van Sociale Robotica. Met de iCat robot ontving Albert in 2005 de Time Magazine Best Invention award, en in 2007 de New Technology Foundation (NTF) Award on Entertainment Systems and Robots. In 2008 maakte Albert de overstap naar het top high tech bedrijf ASML. Hier heeft hij 10 jaar gewerkt als senior manager New Business Development en maakte hij het bedrijf bewust van nieuwe technologische veranderingen, en de mogelijkheden en bedreigingen ervan.

In 2018 nam Albert een sabbatical om na te denken over de vraag ‘What’s next?’. Gedreven door zijn interesse voor klassieke teken- en schilderkunst nam hij kort deel aan het programma Project Rembrandt. Daarna starte hij zijn onderneming VBTI, een Artificial Intelligence consultancy en engineering bureau. Hij voorziet na een eerste golf van voornamelijk consumenten gedreven AI toepassingen (Google, Netflix, Facebook, Uber) een tweede golf van industriële AI toepassingen. Om succesvol te zijn binnen deze tweede golf van industriële AI toepassingen moet er een brug geslagen worden tussen traditionele engineering technieken en artificial intelligence. Deze brug bouwen is zijn huidige missie. Met inspirerende cursussen en presentaties vergroot Albert het AI kennisniveau binnen bedrijven en onderwijsinstellingen.

Sinds 2022 heeft Albert’s onderneming VBTI een strategische samenwerking met VDL om de groei van de onderneming te versnellen. VBTI ontwikkelt een eigen platform waarmee deep learning-technologie wordt geïntegreerd in applicaties om visuele inspectietaken te optimaliseren en productielijnen te automatiseren. Algoritmen vinden daarbij de meest efficiënte manier om productietaken uit te voeren, van het vouwen van een doos tot het runnen van een complete assemblagelijn.

In zijn presentatie gaat hij onder meer in op de volgende vragen: Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI? Hoe kan AI ingezet worden om engineering uitdagingen op te lossen? Welke branches gaan disruptief veranderen door AI? Wat betekent AI voor de land- en tuinbouwsector? Hoe gaat AI het MKB op zijn kop zetten?

  • kunstmatige intelligentie
  • Robotica
  • Technologie & ICT
  • 3D printing
  • Ondernemen
  • Innovatie & Trends

Thema

  • Hoe Artificial Intelligence de wereld op zijn kop gaat zetten

Wat vinden onze klanten van ons?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons