Bert Wagendorp als spreker boeken

Actualiteiten in maatschappij en politiek

Over Bert Wagendorp

Bert Wagendorp is een bekende Nederlandse schrijver, columnist en spreker. Hij werd geboren in Groenlo en studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Bert Jan Woertman inhuren boeken spreker

Meer over Bert Wagendorp als spreker

Actualiteiten in maatschappij en politiek

Bert is vooral bekend geworden als columnist van de Volkskrant, waar hij jarenlang scherpe en humoristische columns schreef over actuele onderwerpen en de Nederlandse samenleving.

Daarnaast heeft Wagendorp diverse romans op zijn naam staan, waaronder ‘Ventoux’ (2013) en ‘Ferrara’ (2016). In deze boeken speelt wielrennen vaak een belangrijke rol. Zo gaat ‘Ventoux’ over vriendschap, liefde en het ouder worden van een groepje vrienden die samen de beroemde berg hebben beklommen.

Als spreker is Bert Wagendorp veelgevraagd vanwege zijn scherpe analyses, humor en brede kennis van de Nederlandse samenleving. Hij spreekt regelmatig op evenementen, congressen en festivals, en geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Wagendorp is een veelzijdige en inspirerende spreker die zijn publiek weet te boeien en te prikkelen.

Bert Wagendorp heeft in zijn lange carrière als journalist en schrijver een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Naast zijn columns en romans heeft hij ook diverse non-fictie boeken geschreven, waaronder ‘Het Schaep Ahoy’ (2005), waarin hij de geschiedenis van de Nederlandse scheepvaart beschrijft. In 2019 verscheen ‘Fictie en werkelijkheid’, een bundel met Wagendorps beste columns uit de Volkskrant.  In 2022 verscheen zijn succesvolle boek Phoenix: De memoires van Abel Sikkink. 

Wagendorp is niet alleen bekend vanwege zijn columns en boeken, maar ook vanwege zijn televisieoptredens. Hij was onder andere te zien als commentator tijdens de Tour de France en als presentator van het televisieprogramma ‘Hier is Adriaan van Dis’. Ook schrijft hij regelmatig over sport voor verschillende media, zoals het tijdschrift Helden en het online wielermagazine Het is Koers.

Naast zijn werk als schrijver en journalist is Bert Wagendorp ook actief in het culturele leven in Nederland. Zo is hij lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, en is hij een van de initiatiefnemers van het literaire festival Tilt in Tilburg. Wagendorp is een veelzijdige en gepassioneerde persoonlijkheid die zich op vele terreinen inzet voor de Nederlandse cultuur en samenleving.

Thema

  • Actualiteiten in maatschappij en politiek

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons