Gabriël Anthonio als spreker of dagvoorzitter boeken

Alles ademt praktijk

Over Gabriël Anthonio

De presentaties en trainingen voor organisaties en universiteiten van Gabriël Anthonio worden steevast hoog gewaardeerd. Sinds enkele jaren is hij de hoogst beoordeelde spreker van Nyenrode (9+).

Gabriël Anthonio als spreker inhuren boeken

Wat vonden anderen van Gabriël anthonio als spreker?

Recensie

Gabriël is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Gabriël Anthonio:

Sprekersarchitecten recensies sprekers

Isabel Juliana-Stefess

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Er werd lang over nagepraat

“We waren zeer tevreden. Er kwamen heel veel positieve reacties los op de inspirerende
presentatie van Gabriël Anthonio. Iedereen vond het interessant en er werd lang over
nagepraat.”

Meer over Gabriël Anthonio als spreker

Een nieuwe visie op leiderschap en anders organiseren

Gabriël Anthonio was onder andere directeur in een Jeugdgevangenis en directeur van een Forensisch Psychiatrisch Ziekenhuis (TBS kliniek). Ook was hij voorzitter Raad van Bestuur bij een provinciaal werkende Jeugdzorg instelling en voorzitter Raad van Bestuur bij Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), een grote GGZ instelling voor verslavingszorg die in de drie noordelijke provincies werkzaam is. Momenteel is hij partner bij de Galan Groep. Gabriël Anthonio is ook bijzonder hoogleraar in Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen én gewaardeerd spreker over dit onderwerp.

Gabriël Anthonio behoort tot de groep ‘inclusieve denkers’, die de menselijke waardigheid en duurzaamheid centraal stellen bij organisatie-ontwikkeling en leiderschap. In plaats van het denken in klassieke piramide denkt en werkt Anthonio zoveel mogelijk vanuit horizontale organisatievormen. Hierbij schuwt hij het experiment niet. Zo nam hij in een roerige periode het besluit om als directeur een werkkamer midden in een TBS kliniek te nemen, met de deur open. Medewerkers, maar ook de TBS gestelden konden zo naar binnen wandelen. Iets dat volstrekt tegen de veiligheidsvoorschriften inging. Deze horizontalisering droeg in hoge mate bij aan een ander, humaner en veiliger behandelklimaat. Anthonio staat dus met beide benen midden in de praktijk. Tegelijk doet hij samen met zijn onderzoeksgroep kritisch onderzoek in die praktijk.

Vijf keer op rij haalde hij een organisatie in crisis uit het slop. Telkens zette hij in op de menselijke maat, met uitstekende waardering van de cliënten en goede bedrijfsresultaten als gevolg. Een hoge cliëntwaardering, een laag arbeidsverzuim en goede financiële resultaten zijn volgens Anthonio dan ook geen doelen, maar resultaten als gevolg van mensgericht leiderschap en organiseren. 

In de afgelopen jaren heeft Gabriël Anthonio enkele boeken geschreven met als onderwerp het leiderschap in diverse vormen, zoals Het Zwitsers zakmes van de leider, Het leven praat terug en De vorstenspiegel. In zijn meest recente boek De sleutels van de leider gaat hij in op de invloed die je als leider hebt op jezelf en op je omgeving.

In een recent interview zei Anthonio:

“Het klassieke idee van een baas aan de top is voorbij aan het gaan. Er is niet langer één leider, elke medewerker is in wezen een leider: een mens die invloed uitoefent op zichzelf en zijn omgeving. Vanuit dit bewustzijn ontstaan steeds meer professionele netwerken binnen en buiten organisaties. Leidinggevenden zouden deze kans op horizontalisering van organisaties meer moeten ondersteunen. Als dit oprecht en goed gebeurt, zullen de resultaten alle verwachtingen te boven gaan.”

Het boeken van Gabriel Anthonio zorgt voor een innovatieve presentatie over leiderschap. 

Thema’s

  • Leiderschap
  • Organisatie verandering en duurzaamheid
  • Aantrekkelijk Werkgeverschap: Wanneer willen mensen zich duurzaam binden en neemt het werkplezier toe?

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons