Diederik Gommers als spreker boeken

Actualiteit rond corona en andere virussen

Over Diederik Gommers

Diederik studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent waar hij in 1985 zijn kandidaats behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 1989 het doctoraalexamen in de studierichting anesthesiologie behaalde en in 1994 zijn studie afsloot met zijn artsexamen. Hij werd aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam opgeleid tot intensivist. In 1998 promoveerde hij bij Burkhard Lachmann op het proefschrift Factors affecting surfactant responsiveness. In 2014 werd Gommers benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als leeropdracht intensivecare geneeskunde. Hij aanvaardde dit ambt op 25 september 2015 met de oratie Wu-Wei.

Diederik gommers inburen boeken spreker

Meer over Diederik Gommers als spreker

Actualiteit rond corona en andere virussen

Diederik is co-auteur van een praktische handleiding voor beademing, bestemd voor zorgprofessionals. Hij is de uitvinder van een narcosetoedienings- en beademingssysteem (advs) voor de operatiekamer, waarop hij in 2018 samen met Govinda Nallappa Rajan octrooi heeft verkregen.

Diederik is een Nederlandse arts met intensieve zorg als medisch specialisme. Hij is werkzaam als intensivist bij het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

Tijdens de coronacrisis in Nederland neemt Diederik als specialist deel aan het Outbreak Management Team dat het kabinet-Rutte III adviseert over volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van de virusziekte COVID-19 terug te dringen en de ziekenhuisopnames te reguleren. Zo informeerde hij de Tweede Kamer over de stand van zaken bij de intensieve zorg tijdens de coronacrisis, onder meer door briefings bij de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door interviews in de landelijke pers en deelname aan tv-programma’s, zoals Op1 en Jinek, over dit onderwerp vergaarde Diederik nationale bekendheid in Nederland. In januari 2021 werd aan hem en virologe Marion Koopmans de Machiavelliprijs 2020 toegekend voor hun “niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek”.

Thema

  • Actualiteit rond corona en andere virussen

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons