Roel Truyen als spreker boeken

Hoe gaat artificiële intelligentie de gezondheidszorg veranderen?

Over Roel Truyen

Roel Truyen is een expert op vlak van artificiële intelligentie in de gezondheidzorg. Tijdens zijn presentaties geeft hij inzicht in deze technologische (r)evoluties en gaat in dialoog met het publiek om de wereld te ontdekken die ons binnenkort te wachten staat, en die eigenlijk al is begonnen. Hij was 25 jaar innovator en expert in de medische informatievoorziening en AI bij Philips. Hij was binnen Philips een van de pioniers van het gebruik van machine learning in de detectie van darm- en longkanker in een periode dat de term artificiële intelligentie nog niet werd gebruikt.

Roel Truyen als spreker inhuren boeken

Meer over Roel Truyen als spreker

Hoe gaat artificiël intelligentie de gezondheidszorg veranderen?

Na zijn studies aan de KU Leuven (België) en Telecom Paris (Frankrijk) ging Roel Truyen aan de slag bij Philips. Zijn presentaties zijn gebaseerd op zijn rijke praktische ervaring met innovaties in de gezondheidzorg. Hij gaat onder meer in op:

Beeldverwerking in de radiologie en cardiologie
Een van de eerste toepassingen van wat we nu AI noemen – en nog steeds de meest gebruikte vorm ervan – is beeldverwerking, en waar vinden we meer beelden dan in de radiologie? Roel Truyen geeft een kort overzicht van de toepassingen van AI, legt uit hoe het werkt en beroept zich op zijn ruime ervaring met enkele sappige anekdotes uit de pioniersjaren.

Verlaag de werkdruk!
Vooral in de gezondheidszorg is er een nijpend tekort aan arbeidskrachten, dat werd tijdens de Covid pandemie nog eens schrijnend duidelijk. AI heeft de mogelijkheid om de werkdruk van verplegers en artsen te verlagen en tot een betere werkverdeling en -flow te komen. Maar waarom zien we dan het omgekeerde gebeuren?

Wat brengt de toekomst?
In een interactieve dialoog met het publiek exploreert Roel Truyen of en hoe de recente ontwikkelingen zoals ChatGPT en de explosie van andere AI-gereedschappen de gezondheidzorg gaat veranderen. Dit leidt ook tot ongemakkelijke inzichten omdat we de aard van het specialistenwerk ter discussie stellen.

Thema

  • Hoe gaat artificiële intelligentie de gezondheidszorg veranderen?

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons