Fons Van Dyck als spreker boeken

De onsterfelijke onderneming

Over Fons Van Dyck

Fons Van Dyck staat al ruim 15 jaar aan het hoofd van Think BBDO, onderdeel van de wereldwijde communicatiegroep BBDO in Brussel, en adviseert merken en organisaties (ook non-profit en overheid) op vlak van merk- en communicatiestrategie, positionering, branding en re-branding, corporate reputatie, stakeholder management, crisiscommunicatie en city marketing.

Fons van dyck inhuren boeken als spreker

Meer over Fons Van Dyck als spreker

De onsterfelijke onderneming

Fons doceert aan de Vrije Universiteit Brussel de vakken Merkstrategie en Marketingcommunicatie. De behandeling van deze disciplines situeert zich op het snijpunt van economie en maatschappij, met zin voor kritische reflectie.

Hij is ook auteur van meerdere succesvolle boeken. Zijn boek “Het merk mens: consumenten grijpen de macht” werd in 2008 in Nederland bekroond met de PIM prijs voor het meest vernieuwende marketingboek. Hij schreef ook nog “De kracht van wit” (2009) over de impact van de financiële crisis op het gedrag van consumenten en de gevolgen voor merken. In “Reclame: dood of levend” (2013) boog hij zich over de toekomst van reclame in
een digitaal tijdperk. Het boek verscheen ook in het Engels “Advertising Transformed” (2014) en werd vertaald in het Turks en Thaïs.

In zijn nieuwste boek “De onsterfelijke onderneming” ( 2019) buigt hij zich over de vraag hoe ondernemingen en hun merken kunnen overleven op de lange termijn in disruptieve tijden. Het boek vertaalt het succesverhaal van 40 jaar Apple naar algemeen toepasbare principes voor elke onderneming en organisatie. Topondernemers uit de Lage Landen laten de lezer exclusief meekijken in hun succesformule. Technologieguru en auteur Peter Hinssen bestempelde het manuscript in preview alvast als een “Magnum Opus”.

Professioneel heeft Fons ruime ervaring in politieke marketing en communicatie (1991-1996). Hij was ook een van de pioniers van het opstartende telecombedrijf Telenet en tekende als communicatiedirecteur voor het iconische Telenet-merk (1996-2001).

Fons is doctor in de Media- en Communicatiestudies, Vrije Universiteit Brussel (2016). In zijn doctoraatsthesis met de titel “The longevity of brands” onderzocht Fons de voorwaarden die merken moeten vervullen om op lange termijn te overleven. Hij behandelde daarbij in groot detaïl de geschiedenis van het merk Apple.

Fons behaalde een diploma van licenciaat (master) in de politieke en sociale wetenschappen, KU Leuven (1981).

In 2009 werd hij verkozen tot “Master Marketer” door de Stichting Marketing in België (nu BAM). Hij is ook een veelgevraagd spreker in de media en voor organisaties in profit en not-for profit sector over thema’s zoals merken, strategie, media en communicatie.

Thema’s

  • De onsterfelijke onderneming
  • Het merk mens
  • Reclame: dood of levens
  • Verandert de crisis ons leven?
  • De toekomst van de plattelandseconomie
  • Mensen maken merken

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons