Frans Willeme als spreker of dagvoorzitter boeken

Zakendoen met Duitsland

Over Frans Willeme

Na zijn rechtenstudie te Nijmegen begon Limburger Frans Willeme zijn maatschappelijke loopbaan als wetenschappelijk medewerker te Nijmegen als rechterhand van de gerenommeerde Prof. van der Grinten. Daarna was hij onder meer hoofd Algemene en Juridische Zaken van de gemeente Geleen en gemeentesecretaris te Oegstgeest. Van 1988 tot 2000 was hij burgemeester van Denekamp en van 2001 tot 2008 burgemeester van de gemeente Dinkelland.

Frans Willeme spreker inhuren boeken

Meer over Frans Willeme als spreker

De toekomst voor ondernemers ligt in het Oosten

Toen hij zich kritisch uitliet over het functioneren van bepaalde bestuurders moest hij van de minister zijn functie ter beschikking stellen. In de gemeente Dinkelland leidde dit tot vele acties voor het behoud van hun charismatisch burgemeester. Maar liefst 5000 inwoners gingen de straat op om hun burgemeester te behouden. Tot voor kort was hij President van de Euregio, een internationaal grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen Nederland en Duitsland. Voor dit werk ontving hij een hoge Duitse onderscheiding. De Duitsers waren dermate enthousiast over hem dat ondernemers uit het Duitse Nordhorn hem in 2011 voordroegen om burgemeester te worden in Nordhorn. Dit was een unicum in Europa. Frans Willeme verloor de verkiezingen met een stemmenverschil van 0,1%. Als toenmalige burgemeester zorgde hij ervoor dat Denekamp meerdere jaren etappeplaats was voor de Ronde van Nederland en als voorzitter van de stichting Wielerevenementen Dinkelland haalde hij in 2008, 2011 en 2014 het NK Wielrennen naar Dinkelland. Reeds vele jaren is hij adviseur voor Pinkpop, het bekende Zuid-Limburgse popfestival.Momenteel vervult hij een veelvoud aan bestuurlijke functies waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht van een zorginstelling.

De afgelopen jaren heeft hij zich mede toegelegd op het adviseren en begeleiden van bedrijven/instellingen die actief zijn in Duitsland. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. In Duitsland liggen vele kansen, ook omdat Duitsers graag zakendoen met Nederlanders. Zakendoen met Duitsland moet je wel goed voorbereiden. De grens is dichtbij maar de cultuurverschillen zijn groot. In zijn boeiende presentatie gaat Frans Willeme in op hoe een ondernemer zich optimaal kan voorbereiden op zakendoen met Duitsers teneinde het succes af te dwingen.

Frans Willeme is dagvoorzitter en spreker die een gedegen voorbereiding koppelt aan een onderhoudende manier van presenteren.

Thema

  • De toekomst voor ondernemers ligt in het Oosten

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons