Gerard Kemkers als spreker boeken

Coachen: een eeuwigdurend leerproces

Over Gerard Kemkers

Gerard Kemkers was eind jaren ’80 een topschaatser. Op de Olympische Winterspelen in Calgary (1988) veroverde Kemkers op de vijf kilometer brons.

Gerard kemkers inhuren boeken spreker

Meer over Gerard Kemkers als spreker

Coachen: een eeuwigdurend leerproces

Na het beëindigen van zijn schaatscarrière werd Kemkers trainer van de kernploeg. In 2002 volgde een nieuwe uitdaging toen hij werd aangesteld coach de nieuwe TVM-schaatsploeg. Hij boekte grote successen met onder andere Carl Verheijen en Jochem Uytdehaage. Vanaf het seizoen 2005-2006 had Kemkers ook jongere generatie talenten in zijn team: zowel Sven Kramer en Ireen Wüst. In 2006 werd Kemkers tijdens het NOC*NSF Sportgala verkozen tot Coach van het Jaar (Nederland).

Het jaar 2007 begon voor Kemkers eveneens uitstekend: Sven Kramer werd Europees en wereldkampioen, Ireen Wüst haalde zilver op de Europese kampioenschappen en werd eveneens wereldkampioen. In 2008 werden zijn pupillen Kramer en Wüst Europees Kampioen Allround. De successen gingen verder in 2010 tijdens de Olympische Winterspelen waar Kemkers met Kramer kampioen op de 5.000 meter werd en met Wüst kampioen op de 1.500 meter.

Na de Olympische Winterspelen in 2014 werd Kemkers voor zijn prestaties als coach benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Toen in datzelfde jaar de TVM-schaatsploeg ophield te bestaan, stopte Kemkers als schaatscoach. Hij ging vervolgens tot medio 2018 aan de slag als Performance Manager bij het Topsportzorgcentrum bij FC Groningen. Het is een professioneel opleidingstraject voor voetbaltalenten uit heel Nederland. Augustus 2018 begon hij met TalentNed, een platform voor talentontwikkeling waar onder meer de schaatsploeg van Ireen Wüst onder valt.

In zijn presentatie schetst hij een boeiend beeld hoe je vanuit een topsportklimaat tot topprestaties kunt komen. Hij gaat onder meer in op talentontwikkeling, een gezonde levensstijl, omgaan met tegenslagende kracht van een team, mentale- en fysieke conditie en lifestyle.

Thema

  • Coachen: een eeuwigdurend leerproces 

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons