Herman Pleij als spreker boeken

Op zoek naar de Nederlandse identiteit

Over Herman Pleij

Herman Pleij was hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2014 verscheen van hem Moet kunnen / op zoek naar de Nederlandse identiteit. Herman Pleij heeft een bijzondere belangstelling voor de cultuurhistorische achtergronden van de nationale identiteitsvorming.

Herman pleij spreker inhuren boeken

Wat vonden anderen van Herman Pleij als spreker?

Recensie

Herman is een veelgevraagd en ervaren spreker. Ontdek wat anderen vonden van hun geboekte sprekersevent met Herman.

recensies sprekersarchitecten teeuwengroep

Guus Roelofs

Vodix

Gepassioneerd & charismatisch

“De charismatische Herman Pleij boeide ons zeer. Wat een gepassioneerde spreker, we
hingen aan zijn lippen.”

Meer over Herman Pleij als spreker

Op zoek naar de Nederlandse identiteit

Jarenlang waren vier Amsterdamse wereldmusea wegens verbouwing gesloten. Dat vond iedereen stom. Maar niemand kon er iets aan doen – ‘daar ga ik niet over’ is al eeuwenlang het motto van de BV  Nederland. En ze zijn toch weer open? Nou dan. Toch is Nederland juist door gebrek aan leiderschap en zwak centraal bestuur al meer dan vijf eeuwen ongekend welvarend. De horizontale samenleving nodigt ieder uit het zijne van alles te zeggen, wat resulteert in een enorme ideeënrijkdom. We zijn ook uitermate bedreven geraakt in het bereiken van compromissen en draagvlakken. Maar spruiten zulke gedragsvormen vanzelf voort uit de nederzettingsgeschiedenis of zijn ze door ons gecreëerd? Het poldermodel komt toch niet uit de lucht vallen? En gaat het eigenlijk nog wel goed? Traag bestuur, veel regels, ontduiken van verantwoordelijkheid, managementcultuur, gebrek aan coördinatie en controle op de uitvoering van beleid dreigen ons welvaartsmodel te smoren. Een verkenning van de cultuurhistorische achtergronden kan meer inzicht geven. Of maakt iedereen dat zelf wel uit?

Zijn verhalen zijn herkenbaar, verrassend, onthullen wat ons beweegt en werken altijd op de lachspieren. Hermans Pleij is een veel gevraagde gast bij praatprogramma’s op radio en tv. Zijn keurmerk op tv is om op een bevlogen manier actuele zaken aan de orde te stellen.

Thema’s

  • Moet kunnen / op zoek naar de Nederlandse identiteit
  • 100 jaar reclame
  • Vijf eeuwen welvaart en hoe ziet de 21e eeuw eruit?
  • Kenmerken van het Nederlandse ondernemerschap
  • Onderwijs en opvoeding
  • Kunst moet liegen

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons