Jaap Peters als spreker boeken

Terug naar de menselijke maat, voorbij de Intensieve Menshouderij

Over Jaap Peters

Jaap Peters is organisatiekundige en studeerde Bedrijfskunde (drs.) in Delft aan de Interuniversitaire Interfaculteit Bedrijfskunde (IIB). Hij is medeoprichter van ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’ dat is gevestigd in Zwammerdam. Hij heeft de bijnaam gekregen ‘de Organisatieactivist’. In 2016 nam hij bijvoorbeeld het initiatief tot de doorstart van het failliete TSN Thuiszorg bv in wat is gaan heten Stichting Familiehulp (2.300 medewerkers). Als het moet, kan er heel veel.

Jaap-peters-boeken-inhuren-spreker

Meer over Jaap Peters als spreker

Terug naar de menselijke maat, voorbij de Intensieve Menshouderij

Inmiddels schreef hij 14 boeken (inclusief drie herziene versies) waarvan de Intensieve Menshouderij (25.000 exemplaren verkocht) voor u wellicht de bekendste is. Maar van de zogenaamde Rijnland-trilogie samen met Mathieu Weggeman geschreven werden er 60.000 stuks verkocht. Zijn laatste boek heet ‘Rijnlands Organiseren’ (2021). Een boek wat tevens is bedoeld voor het HBO-Bedrijfskunde en geldt daar als ‘organisatiekunde nieuwe stijl’. Alles is immers gekanteld.

Inmiddels (februari 2021) hebben de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland aangeven dat Het Rijnland Model 2.0 de koers aangeeft op weg naar 2030. Jaap heeft zich uiteraard verdiept in de geschiedenis van het Rijnlands gedachtegoed en kan daar boeiend over vertellen vanuit de alles bepalende hamvraag: zijn de mensen er voor de economie of is de economie er voor de mensen?

Alhoewel zijn artikelen over de Intensieve Menshouderij en het boek al geschreven werden aan het begin van deze eeuw, werden we in 2020 en 2021 verrast door meerdere Hoorcommissies die constateerden dat onze zogenaamde Uitvoeringsorganisaties er nog weinig van opgestoken hebben en de menselijke maat dagelijks tarten (denk aan Toeslagen of de Groningers). De zogenaamde McKinsey-methode (1922) is ingevreten in onze hele manier van denken en doen. Daar moeten we echt vanaf, … aldus Jaap. De Hbo-scholen lijken er gevoelig voor en omarmen het Rijnlands organiseren gretig als de nieuwe bedrijfskunde: de organisatie is het gereedschap van de mensen. De mensen zijn niet het gereedschap van de organisatie.

Klinkt heftig, maar Jaap weet zijn zorg over het wel en wee van mens en dier op humoristische wijze over te brengen. Bij welke reorganisatie werk jij? Daardoor is het aanstekelijk en overtuigend. Hij is medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management, schreef tal van publicaties en is mederedacteur van Managementsite.nl. En … hij is voorzitter van Voetbalvereniging Zwammerdam (tik in op Google: Jaap Peters en Zwangerdam).

Thema’s

  • Terug naar de menselijke maat
  • Rijnlands organiseren (organisatiekunde nieuwe stijl)
  • Intensieve menshouderij en daar voorbij
  • Strategie uit Chaos (de implicaties van de Chaos & Complexiteitstheorie voor organiseren, voorbij de Planning & Control-cyclus en het McKinsey-denken).

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons