Jan Meeus als spreker boeken

Actualiteiten in de misdaad

Over Jan Meeus 

Jan Meeus is misdaadverslaggever bij NRC Handelsblad. Daarvoor werkte hij onder meer bij de Volkskrant.

Jan Meeus inhuren boeken spreker

Meer over Jan Meeus als spreker

Actualiteiten in de misdaad

Hij is gefascineerd door de mens achter de misdaad en wat hem beweegt. Jan Meeus weet de spannende wereld van de misdaad op een kraakheldere manier onder het voetlicht te brengen. In een NRC artikel uit 2021 krijgen we een goed beeld wat hem beweegt als verslaggever:

“Angst is een slechte raadgever”.

“Wil je de mensen begrijpen dan moet je de wereld snappen, wil je de wereld begrijpen dan moet je de mensen snappen”.

“Kwetsbare groepen zijn vaak het eerst het grootste slachtoffer van de misdaad. Niet om goed te praten, maar stel dat jij in die groep zou zitten, had je het anders gedaan? De samenleving zou er goed aan doen om het oude verheffingsideaal in het onderwijs weer in ere te herstellen. Dat de plek waar jouw wieg staat als je geboren wordt, de omstandigheden waarin je opgroeit, dat die niet bepalend zijn voor jou uiteindelijk succes”.

Jan Meeus schreef onder meer het boek “De Schiedamse cocaïnemaffia” (2019) en “Verraad, de criminele biografie van Willem Holleeder” (2015, 2019). Verder was hij winnaar van De Loep 2005 voor zijn publicaties in de Volkskrant over de veiligheidsdienst AIVD en het terrorisme.

Thema

  • Actualiteiten in de misdaad

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons