Kris Verburgh als spreker boeken

De voedselzandloper

Over Kris Verburgh

Kris Verburgh is arts, onderzoeker en auteur van bestseller De Voedselzandloper en Veroudering vertragen. Zijn interesses zijn gezondheid, langer leven en nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde en biotechnologie. Hij bestudeert hoe nieuwe (bio)technologische ontwikkelingen de geneeskunde, gezondheidszorg en onze levensduur zullen beïnvloeden. Hij volgt nieuwe trends, paradigmaverschuivingen en de impact van de vierde industriële revolutie op onze lichamen, hersenen en gezondheid.

Kris verburgh spreker inhuren boeken

Meer over Kris Verburgh als spreker

De voedselzandloper

Als onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel onderzoekt hij het verouderingsproces en hoe deze inzichten gebruikt kunnen worden om langer te leven, langer gezond te blijven en het risico te verminderen op verouderingsziektes zoals hartziekten, dementia en vele andere ziekten. Hij creëerde ook een nieuw vakgebied, nutrigerontologie, dat de rol van voeding in veroudering bestudeert.

Verburgh schreef zijn eerste wetenschapsboek toen hij 16 jaar oud was, over het universum en het ontstaan van het leven. Op de leeftijd van 25 jaar was hij auteur van drie boeken. Hij heeft lezingen gegeven voor het Europees Parlement, Google, Singularity University, academische instituten in binnen- en buitenland, organisaties, internationale bedrijven en verenigingen zoals Rotary en Mensa. Hij is onderzoeker aan het Centrum Leo Apostel voor Interdisciplinaire Studies (CLEA) en is lid van de Evolution, Complexity and Cognition Group aan de Vrije Universiteit Brussel.

Voeding en veroudering
Waardoor verouderen we? Welke voeding speelt een rol in verouderingsziektes, zoals hart- en vaatziektes, diabetes of dementie? Tijdens deze presentatie wordt het hoe en waarom van het verouderingsproces besproken, evenals het belang van voeding in het kader van preventieve geneeskunde.

Over onze hersenen
Van welke stof zijn herinneringen gemaakt? Waarom dromen mensen? Wat is de werkelijkheid? Hoe werken zenuwcellen? Na bijna veertien miljard jaar kosmische en biologische evolutie loopt elk van ons rond met de meest complexe structuur in het universum die we kennen: een stel menselijke hersenen. We maken kennis met de organisatie en werking van het brein en we proberen de verbanden te zien tussen onze stoffelijke hersenen en de onstoffelijke herinneringen, dromen en gevoelens die ze voortbrengen. Tevens bekijken we hoe we onze hersenen zo lang mogelijk gezond kunnen houden.

Artificiële intelligentie
Wat is intelligentie? En creativiteit? Zullen computers ooit creatief zijn? In deze lezing wordt de toekomst van de artificiële intelligentie (AI) besproken, en op welke manieren menselijke hersenen en computers van elkaar verschillen.

Religie in het brein
Waarom zijn mensen gelovig? En bestaan meer dan 4200 religies en de overgrote wereldbevolking is gelovig. Deze lezing gaat over religie en het brein, over bijna-dood-ervaringen, buiten-lichaamstredingen, meditatie, spirituele visioenen en hoe ‘spirituele hersengebieden’ via evolutie ontstonden en door cultuur verder verfijnd werden om te komen tot kathedralen, offers en misvieringen.

Van oerknal tot zelfbewustzijn
Ons drukke dagelijkse leven belet ons vaak om stil te staan bij het grote overzicht: onze plaats in het universum. Hoe zijn we hier gekomen? Wat brengt de (uiterst verre) toekomst? Hoe zorgde de oerknal ervoor dat er na 13,7 miljard jaar wezens met een zelfbewustzijn rondlopen, ergens op ee piepklein rotsblokje in een schier oneindig groot heelal?

Thema’s

  • Voeding en veroudering
  • Religie in het brein
  • Van oerknal tot zelfbewustzijn

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons