Luc Panhuysen als spreker boeken

Versterk je persoonlijke innovatiekracht

Over Luc Panhuysen 

Luc Panhuysen studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Groningen. Hij werkte daarna tien jaar als journalist.

Luc Panhuysen spreker inhuren boeken

Meer over Luc Panhuysen als spreker

Versterk je persoonlijke innovatiekracht

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de landelijke journalistiek, besloot hij zich toe te leggen op het scrhijven van boeken over Nederlandse geschiedenis. In 2005 publiceerde hij De Ware Vrijheid. De levens van Johan en Cornelis de Witt en in 2009 het eveneens goed ontvangen Rampjaar 1672. Hoe de Republiek aan de ondergang ontsnapte (2009). Dit laatste boek werd genomineerd geweest voor de Libris Geschiedenisprijs, net als Oranje tegen de Zonnekoning. De strijd van Willem III tegen Lodewijk XIV (2016) en het vorig jaar verschenen Het monsterschip. Maarten Tromp en de armada van 1639. In samenwerking met René van Stipriaan stelde hij het in 2018 verschenen Ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog. Van de eerste ruzie tot het laatste kanonschot samen. De boeken van Panhuysen worden geroemd vanwege hun combinatie van nauwgezette historische weergave met een grote vertelkracht. Over ‘Het monsterschip’ schreef De Volkskrant bijvoorbeeld: “Waarom meer dan 300 bladzijden lezen over de Slag bij Duins? Lees het boek van Panhuysen, en je weet het. Wat een verhaal.”

Luc Panhuysen is ervaren in het geven van lezingen, en stelt er eer in zijn verhalen op te luisteren met een rijke powerpoint presentatie. Ook is hij geregeld te gast bij radioprogramma’s. Panhuysen is geregeld op de radio te horen, zoals bij het programma OVT op zandagmorgen. Als kenner van de zeventiende eeuw heeft hij aan verschillende televisieprogramma’s meegewerkt, zoals de in 2021 uitgezonden serie in zes delen Strijd om het Binnenhof. Hij was eveneens te zien in de veelgeprezen serie Het verhaal van Nederland. En onlangs (vrijdag 21 oktober) is een zeven-delige serie begonnen over Rampjaar 1672 waaraan hij, zowel in de voorbereidingen als in zijn hoedanigheid als vertellend historicus, intensief heeft meegewerkt.

Thema’s

  • Versterk je persoonlijke innovatiekracht
  • Versterk de innovatiekracht van je organisatie

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons