Marcel van de Ven als spreker boeken

Een undercover agent vertelt: het belang van psychologische veiligheid!

Over  Marcel van de Ven

Marcel is tijdens zijn loopbaan bij de Nederlandse politie werkzaam geweest bij diverse afdelingen. Hij was politie onderhandelaar bij gijzelingen, ontvoeringen en bij andere levensbedreigende crisissituaties. Daarnaast is Marcel ruim 10 jaar onderdeel geweest van de Unit Specialistische Operaties (USO) van de landelijke eenheid; een selecte groep zwaar getrainde politie experts, die wereldwijd geheime, zeer risicovolle opdrachten uitvoerden. Deze operaties maakten deel uit van onderzoeken in de strijd tegen de zware, georganiseerde criminaliteit en terreur.

Marcel van de ven spreker inhuren boeken

Meer over Marcel van de Ven als spreker

Een undercover agent vertelt: het belang van psychologische veiligheid!

Marcel van de Ven is voormalig (undercover) politieman, onderhandelaar bij nijpende situaties en is dé expert op het gebied van opsporing. Hij is bekend van de Nederlandse tv-programma’s ‘Ontvoerd’, ‘Op de vlucht’ en ‘Hunted’. Dankzij zijn decennialange ervaring kan hij haarfijn uitleggen wat er voor nodig is om een effectieve leider te zijn, hoe je (samen) werkt onder (extreem) hoge druk, het belang van psychologische veiligheid en moderne beveiligingsthema’s.

Na zijn loopbaan bij de politie, waar hij de laatste jaren onder meer werkzaam was als officier van dienst recherche en als operationeel leidinggevende van onder andere de afdeling Forensische Opsporing en van de afdeling zedenzaken, maakte hij samen met John van den Heuvel programma’s als “Ontvoerd en Op de Vlucht”. Momenteel traint en coacht Marcel topsporters en managers in het bedrijfsleven. Daarnaast is Marcel te zien als crime expert bij het RTL programma “112 Vandaag” en als operationeel leidinggevende bij de AVROTROS programma’s “Hunted en Hunted into the wild”. Vanaf najaar 2023 jaagt Marcel op internet criminelen in het programma “Internet criminelen ontmaskerd bij RTL”.

Zijn biografie “De Kooi”, over zijn werk  bij een politie-eenheid die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist, verscheen in augustus 2020 en stond wekenlang in de bestsellerlijsten. Later dat jaar verscheen zijn eerste jeugdboek “Onder de Radar. Het boek gaat ook in op heftige thema’s zoals: illegaal wapenbezit, groepsdruk, sexting, huiselijk geweld en chantage onder jongeren.

Najaar 2023 verschijnt bij AW Bruna uitgevers Marcel’s eerste thriller waarin een uiterst geheim team van specialisten op een complex doelwit jaagt binnen de georganiseerde misdaad dat zich op een ondenkbaar niveau van de samenleving bevindt.

Thema

  • Een undercover agent vertelt: het belang van psychologische veiligheid!

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons