Margot Ribberink als spreker of dagvoorzitter boeken

Weervrouw

Over Margot Ribberink

Margot is de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie. Zij presenteerde o.a. 20 jaar het weerbericht bij RTL4. 1 januari 2019 is zij na 28 jaar gestopt met de dagelijkse weerberichten om zich volledig toe te leggen op weer, klimaat en duurzaamheid.

Hoe ze ‘in het weer’ terecht kwam, beschouwt zij als een kwestie van geluk en mensen tegenkomen die in je geloven en je een kans willen geven. 

Margot Ribberink inhuren boeken als spreker dagvoorzitter

Meer over Margot Ribberink als spreker

De eerste weervrouw op de Nederlandse televisie

Eind jaren 80 werd in Wageningen het eerste commerciële weerbureau MeteoConsult op gericht door Harry Otten. Harry Otten nam Margot aan omdat hij zag dat ze media-geniek was. Margot presenteerde eerst op de radio en vanaf 1991 ook op TV. Eerst bij het programma EO-Tijdsein en daarna 20 jaar voor RTL4. Zij leerde het vak van John Bernard en werkte samen met Helga van Leur, Peter Timofeeff en Reinier van den Berg. Ook presenteerde zij voor omroep Max en voor diverse regionale omroepen zoals omroep Gelderland, omroep Brabant en omroep Zeeland.

We weten dat het klimaat verandert, we willen er ook iets aan doen. Maar hoe? In 2019 zijn er veel vragen en nog meer antwoorden. Op allerlei niveaus, in verschillende organisaties en in de maatschappij worstelen we hoe de energietransitie vorm moeten geven en hoe we ons moeten aanpassen aan het nieuwe klimaat. Tegelijkertijd verbruiken we nu al meer energie en grondstoffen dan de aarde ons kan bieden en zien we de kloof tussen arm en rijk steeds groter worden. Daar kunnen en moeten we iets aan doen! Door dit grote en abstracte probleem te ontrafelen en te kijken naar oplossingen zien we vanzelf ook kansen. Kansen om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen. Margot stapt graag van het podium af om te luisteren. Door empathie, aanmoediging en een praktisch pad laat zij zien dat je ook zonder het inleveren van comfort, keuzes kunt maken die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. En als je het slim aanpakt, levert het ook nog geld op! Kijken naar je eigen klimaatimpact op een oordeelvrije manier, maar ook samen met je bedrijf of organisatie. Hoe ga je om met weerstand? Hoe krijg je alle neuzen de zelfde kant uit? Brainstormen inspireert om samen duurzamer te worden!

Margot is motivator, inspirator en verbinder. Ze geeft lezingen en presentaties over weer, klimaat, duurzaamheid, gedrag en communicatie. Met kennis van zaken, belangstelling voor iedereen en met humor is zij dagvoorzitter en moderator tijdens congressen, symposia en andere evenementen.

Thema’s

 • Klimaatverandering, haalbaar en betaalbaar

 • De grootste bedreigingen en kansen voor Nederland

 • Morgen begint nu. Klimaatvriendelijke keuzes, het nieuwe normaal

 • Hoe betrek je alle mensen bij je duurzaamheidsplannen?

 • Duurzaam en sociaal ondernemen, hoe doe je dat?

 • Samen het verschil maken! Zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde en groene samenleving.

 • Duurzaam of circulair? Het is en-en en niet of!

 • Energie, het zit gewoon in de lucht!

 • (On)zekerheden van verwachtingen, of het nu gaat over het weer, je eigen leven of de economie

 • Hoe weermannen en vrouwen over klimaatverandering praten…

 • Tornado’s in de VS, ook in Nederland?

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons