Marjolijn de Graaf als spreker boeken

Veranderarchitect

Over Marjolijn de Graaf

Marjolijn de Graaf (1971) is veranderarchitect met een sociale veranderaanpak. Deze aanpak is ontstaan door haar psychologiestudie en Human Factors Design, een specialisatie waarin de mens centraal staat bij product- en procesontwerpen.

Marjolijn werkte bij een groot IT-consultancybedrijf en ontwikkelde zich in large scale interventions en change consultancy. Door verschillende opdrachten ontdekte zij dat er op het gebied van sociale veranderingen nog veel winst viel te behalen. 

Marjolijn de graaf spreker inhuren boeken

Meer over Marjolijn de Graaf als spreker

Hoe co-creatie werkt

De menselijke factor centraal stellen en co-creatie stonden destijds nog in de kinderschoenen. Zij startte haar eigen veranderbureau: Impact Company. Hier kan zij vanuit passie co-creatie toepassen bij vraagstukken van teamontwikkeling tot organisatiekoers. Inmiddels heeft Marjolijn veel organisaties begeleid bij complexe besluitvorming zodat zij tot resultaten, wendbaarheid en duurzame samenwerkingen komen.

Met haar psychologische kijk op organisatieontwikkeling motiveert Marjolijn managers om zodanig om te gaan met veranderingen dat die meer impact, meer (menselijke) energie en meer duurzaamheid opleveren. Kies uit een van deze onderwerpen:

Sturen op resultaat
Dit seminar gaat in op het dilemma van controle vs vertrouwen. Op zich weten we het wel. Geef mensen meer ruimte. Geef ze meer verantwoordelijkheid. Dan raken mensen gemotiveerd. En toch is het heel moeilijk niet in de valkuil te stappen om in de controle-modus terecht te komen.
Op een interactieve manier deelt Marjolijn haar visie op strategisch leiderschap, waardoor uw medewerkers de oplossingen aandragen en al het werk doen, terwijl u zich als leider kunt focussen op het gewenste doel. Marjolijn biedt u in haar seminar vier technieken aan, waarmee u beter leert te sturen op resultaat. Hierdoor bereikt u meer met minder inzet!

Verandering: hoe krijg je mensen mee? [OF: De vier bouwstenen om samen te innoveren]
Veranderingen zijn succesvoller wanneer er veel menselijke energie achter steekt. Essentieel bij het leiden van een verandering is daarom aandacht te schenken aan de betrokkenheid die mensen hebben bij de huidige situatie en bij de nieuwe gewenste situatie. Hoe krijg je mensen mee? Dat is de uitdaging waarover dit seminar gaat.
Marjolijn deelt haar veranderaanpak, welke zorgt voor betrokkenheid en eigenaarschap. Hierdoor creëert u, in plaats van een opgelegde verandering, een gedragen toekomst.

Wendbaarheid vergroten: focus op besluitvorming!
Een organisatie kan zo snel ontwikkelen als de snelheid waarmee ze besluiten neemt. De effectiviteit van besluitvorming is vergelijkbaar met de snelheidsmeter voor uw project, veranderinitiatief, strategisch beleid enzovoorts. Als de besluitvorming traag is, zal uw ontwikkeling traag verlopen. Als de besluitvorming snel is, kan uw organisatie sneller vooruit. Besluitvorming is echter een complex proces. Niet in de laatste plaats omdat er steeds meer betrokkenen zijn. Het is daarbij soms lastig om managers, medewerkers, klanten en leveranciers op één lijn te krijgen. Het is uitdagend om alle verschillende belangen in de besluitvorming een stem te laten hebben en commitment te bereiken.
Marjolijn deelt een aanpak om in vier stappen te komen tot resultaatgerichte én gedragen besluiten. Hierdoor vergroot u de slagvaardigheid en wendbaarheid van uw project of organisatie.

Marjolijn verzorgt op geheel eigen wijze een inspirerend seminar van 1 tot 1,5 uur die zeer visueel en interactief van karakter is. Zij sluit goed aan bij de doelgroep van management, directie en besturen. Met haar kennis en ervaring in psychologie en veranderkunde weet zij haar publiek te prikkelen en te inspireren.

Naast de expertise, straalt Marjolijn ook haar passie uit. De seminars betreffen onderwerpen waar zij dagelijks en full time mee werkt. Marjolijn is een expert in haar vakgebied. Daarmee brengt ze kwaliteit mee naar uw bijeenkomst. Ook gaat Marjolijn graag live in gesprek. Tijdens congressen, debatten, symposia of andere bijeenkomsten.

Thema

  • Veranderarchitect: hoe co-creatie werkt

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons