Mark Eyskens als spreker boeken

Wereldwatcher

Over Mark Eyskens

Mark Eyskens is minister van staat en emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Leuven. Van 1976 tot 1992 was hij lid van 13 opeenvolgende regeringen, onder meer als eerste minister, minister van Buitenlandse Zaken, Financiën, Economische zaken en Ontwikkelingssamenwerking, lid van de Belgische federale Kamer, van de Raad van Europa. Hij schreef meer dan duizend artikelen en 58 boeken. 

Mark Eyskens inhuren boeken

Meer over Mark Eyskens als spreker

De toekomst na Corona

In 2000 ontving Mark Eyskens de prestigieuze Benelux-Europa prijs, vanwege zijn verdiensten op het terrein van wetenschap, cultuur en humaniteit. Mark Eyskens ontmoette en ontmoet vele groten der aarde zoals: Kissinger, Reagan, Gorbatsjov, Mitterand, Kohl, Poetin, Nixon, Bill Clinton, Rice Mandela en Kofi Annan. Hij is ook lid van de Koninklijke academie voor wetenschappen en kunsten en voorzitter van talrijke culturele, wetenschappelijke en caritatieve stichtingen en denktanks.

In zijn presentatie schetst hij een fascinerend beeld over de ontwikkeling van de technologie en trekt hij de lijnen vanuit de historie door naar een fenomenale toekomst.

Hij gaat onder meer in op de doorbraken in de geneeskunde ten gevolge van genetische manipulatie. Wanneer wordt de eerste mens gekloond? De revolutie in de landbouw! “From a green revolution to a gene revolution”. Artificiële intelligentie, de waterstofcel-energie, sprekende vertalende en gedachten lezende computers, ruimte en Ocean exploitatie en vele andere duizelingwekkende ontwikkelingen. “De werkelijkheid overstijgt grandioos de fictie” zegt Mark Eyskens.
De maatschappelijke problemen van morgen zullen steeds meer overschaduwd worden door een ethische uitdaging en ook vraagstelling. Het komt er steeds meer op aan alle veranderingen die op ons afkomen om te zetten in echte menselijke vooruitgang.

Zijn in 2015 verschenen boek Veelal kreeg lovende reacties. Zo schreef Herman van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad,: “Mark Eyskens wil dat zijn geloof in wetenschap en de technologie kan samengaan met de menselijke vooruitgang, die de liefde is in al haar vormen. Veelal is een briljant verwoord verlangen naar een betere, eeuwige wereld.”

Als spreker wordt hij gezien als een meesterverteller die behoort tot de beste sprekers in het Benelux-gebied. Op een meeslepende en humorvolle manier gaat hij in zijn presentaties in op de toekomstige ontwikkelingen in economie, politiek en maatschappij.

Thema’s

  • De toekomst na Corona
  • Wat komt er op ons af? Een visionaire kijk op de toekomst
  • Kunst-zinnig? Een verrassende kijk op kunst
  • Europa: de mooiste uitdaging van de 21e eeuw
  • Macht en gezag
  • De val van succesvolle bedrijven

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons